Menu Luk

Vinduerne skal udskiftes

Lækre nye vinduer fra danske producenter

I har lige haft besøg af en energiekspert. I havde nemlig brug for gode råd omkring forbedring af indeklimaet i huset. Det er et gammelt hus, som blev bygget tilbage engang i 1930’erne. Som I forventede, fik I at vide, at hulmursisoleringerne er utilstrækkelige. Ligesom isoleringen oppe på loftet også er. Men I var sådan set ikke helt parate til at høre, at der også er brug for udskiftning af vinduer. Alle vinduer. Der er simpelthen revner lige der, hvor vinduesrammerne møder murværket. Og disse revner betyder, at al varm luft bare siver ud til fuglene. Hulmursisolering vil derfor være en udgift, der ikke giver det ønskede resultat, medmindre vinduerne også bliver skiftet.

En streg i regningen

Dette er en streg i regningen, som I slet ikke havde forudset. Men det får jer dog ikke til at opgive at få et meget bedre indeklima i huset. I skal derfor til at omprioritere, hvordan I bruger opsparingen på forbedringerne. Udskiftning af vinduer kommer derfor højest på prioritetslisten. Dernæst hulmurs- og loftsisolering. Dette var sådan set også, hvad energieksperten anbefalede. Han fortalte jer alt om processen for udskiftningen af vinduerne og hulmursisoleringen. Han kunne da også godt fornemme, at den store udgift til nye vinduer var noget af en overraskelse for jer.

Værd at kigge efter tilbud

Han nævnte derfor noget om, at der findes forhandlere af Rationel vinduer på Sjælland, som har gode tilbud. Han fortalte, at han har set tilbud på Rationel vinduer – til en meget rimelige i pris. Da I så spurgte ham, om han måske også kendte til andre producenter, der giver gode tilbud på nye vinduer, nævnte han, at han har kontakt til en montør, der fører Velfac vinduer, som han ofte også har på tilbud.Der er også andre mærker mulige – se her.

At vinduerne fra disse to firmaer kommer på tilbud, har intet at gøre med, at de er af ringere kvalitet. Det har noget at gøre med, at disse to meget store firmaer, hele tiden udvikler nye produkter (vinduer og døre, mv.), og derfor hele tiden må omstille deres produktion. Derfor er der mange vinduestyper fra både Rationel og Velfac, som bliver taget ud af produktion.

Ekspertens forklaring var logisk nok. I takkede ham for hans besøg og gode råd.

En række beslutninger foran jer

Nu har I så en stor opgave foran jer inden udskiftningen af vinduerne skal ske: Skal I gøre som eksperten også anbefalede: Få sat et af de der store panoramavinduer fra Rationel op inde i stuen, så der både kommer mere lys og samtidigt også bliver skabt et bedre indeklima? Eller skal I holde jer til rækken af mindre vinduer? Skal I udelukkende købe vinduer fra Rationel? Eller skal I måske kombinere vinduer fra både Velfac og Rationel? Og hvad med æstetikken? Det spiller jo en rolle. Vil det være kønt med aluminiumsrammer – eller skal det være trærammer? Skal det være vinduer med sprosser?

I skal nok lige have fat i en vinduesmontør, som kender markedet for nye vinduer bedre end jer. Han vil nemlig kunne give jer god vejledning om, hvilke vinduer, der findes, og som vil passe til jeres hus – fordi han kender markedet og har erfaring med udskiftning af vinduer i gamle huse.