Menu Luk

Københavnske fysioterapeuter

copenhagen, town, buildings

Alle voksne mennesker har et eller andet punkt på deres krop, hvor det gør ondt. Små smidige babyer, der bare kan ligge og sutte på deres tæer, kender måske ikke til smerte – endnu. Men det kommer de til. De bliver nemlig opdraget til at sætte sig ordentligt på en stol. Dernæst får de at vide, at de skal tilbringe de næste 20 år i en stol, hvor de får ny viden og hvor de også skal læse lektier. Deres kroppe lærer at falde sammen foran en håndholdt skærm: IPad, Smartphone eller et Smartwatch.

Forkælede unger

Og ja, måske skal de slet ikke have gymnastiktimer længere, fordi deres skole må lukke – af den ene eller anden grund: Ekstrem varme eller kulde. Kraftigt nedbør. Eller mangel på stikkontakter, så alle kan få deres devices ladet op. Og ja, skulle det ske, så er det jo frygteligt. Men hvis wi-fi-forbindelsen udebliver, så er der slet ikke nogen grund til at skolen åbner. Den dag. Vores børn bliver derfor opdraget med to meget modsætningsfyldte temaer i deres liv: På den ene side skal de vide alt om en sund krop. De får råd om kost, motion og sund livsstil. På den anden side bliver de tvunget til at sidde stille i op til 20 timer dagligt. Det er da ikke underligt, at de får smerter i nakke, ryg, lænd eller arme og skuldre. De har brug for at komme i fysioterapi, dér, hvor de bor. Og terapien skal specifikt sigte på smertelindring.

I fysioterapi på Vesterbro

Nogle vælger at besøge en fysioterapeut i deres nabolag. Fornuftigt nok. Sker det, at de pludseligt ikke kan bevæge sig, så kan de hurtigt tilkalde deres fysioterapeut på Vesterbro. Også selv om de bor på Frederiksberg. De fleste fysioterapeuter i København har jo deres klientel, men det forhindrer dem ikke i, at hjælpe en kollega. Måske har de brug for at få massage. Sådan dybdegående. De har måske brugt dage på at søge på nettet: ”massage Valby” og har kun kunnet finde en enkelt klinik. De har derfor valgt at besøge denne klinik. Måske har de haft en god oplevelse og har kunnet gå derfra med færre smerter. Måske ikke. Det fortæller de ikke om.

Prøv på Frederiksberg

Men, fordi du har smerter – et eller andet sted på din krop – så sørg for, at du gør noget ved dem. Det kan godt være, at du skal bruge massage i København. Det kan også godt være, at du skal bruge almindelig fysioterapi, der hvor du bor. Du skulle måske bare søge efter ”Fysioterapeut på Frederiksberg – speciale i sportsskader”. Du får med garanti mange henvisninger. Og så er det bare et spørgsmål om at finde den fysioterapeut på Frederiksberg, der giver dig en god følelse og fornemmelse af sikkerhed.

Jo, det kan godt være, at du er nødt til at tale med mange forskellige fysioterapeuter, inden du finder den bedste. Men lad det ikke slå dig ud. Du skal betragte det som en proces, hvor du lærer meget om dig selv og dine krav til behandlere. Det er sundt. Og det giver dig det bedste resultat.