Menu Luk

Bilen til undervognsbehandling

Jeg kan huske, dengang jeg var lille, og vi skulle ind til København for at besøge min mormor. Hun boede i en lille lejlighed inde i Søborg. Men hun var vokset op på, en stor går og havde sådan en tradition med, at hun inviterede hele familien til haremiddag. – Ja, det var ikke, fordi hun var jæger. Det var mere en tradition, hun selv var vokset op med. Haremiddag: holdes i 2. weekend i oktober. På det tidspunkt har der sikkert været succes blandt jægerne med at få skudt en hare (Jagtsæsonen starter 1. oktober, hvis bor øst for Lillebælt.) Middagen havde et formål: Vi skulle udveksle ønskesedler imellem os, så vi fik tid nok til at kunne købe julegaver. Mere var der sådan set ikke i det.

Mormor

Min mormor serverede naturligvis forloren hare til os børn, men de voksne fik rigtig haresteg. Det kunne min far rigtigt godt lide. Min mor hadede det. Så hun var altid parat til at lege med os og sidde ved siden af os, når vi ikke gad at lege mere. Men der var engang, hvor vi var på vej til haremiddag hos min mormor. Det var en modbydelig, regnfuld lørdag. Vi skulle være hos min mormor kl. 17. Men det nåede vi ikke. Vores bil gik nemlig i stå midt ude på vejen ind til byen. Min far bandede ret højt, men han fik fat i Falck, og vi blev trukket ind til det nærmeste værksted. Min mor måtte låne værkstedets telefon for at ringe til sin mor og sige, at vi blev forsinket på grund af bilen.

Rusbeskyttelse af undervognen

Det var ret koldt at stå der i regnen og se på mekanikerne ordne bilen. Det var halvmørkt, og jeg var faktisk ved at blive træt. Men på et tidspunkt, så fik de startet bilen, og vi kom videre. Vi kom helt ind til Søborg og op til min mormor. Vi spiste resterne af den forlorne hare og min far, fik de sidste rester af haren. Han var glad og sur – på samme tid. Han havde nemlig fået en mission: Bilen skal sendes til undervognsbehandling, så vi er dækket ind med rustbeskyttelse i de kommende måneder. Vinteren er regnfuld, og det danske klima er ikke godt for biler med sårbare motorer. Sådan er det bare. Og det havde min far fået at vide på værkstedet. Han talte meget om det den aften.

Glad for det hele

Efter at have fået et godt måltid med de sidste stykker stegt hare var han faktisk ret glad – også fordi han havde fået at vide, at rustbeskyttelsen også ville hjælpe med støjen i bilen: https://fynsundervognscenter.dk/stoejdaempning/ . Og min mormor var ret god til at få min far til at slappe af. Han spiste. Drak et glas vin og faldt faktisk i søvn. Vi andre talte om julen. Min mor var glad, og vi fik ønskesedler fra alle de andre. Det endte med at være en ret hyggelig aften. Kulde, regn og mørke til trods. Sådan som haremiddage skal være. Og som en god introduktion til julen og alle de pligter den fører med sig. Julekalender, julepynt og rejser i dårligt vejr.