Menu Luk

Sangria med rom

Det er godt nok varmt i dag. Det er dejligt. Og det er slet ikke dejligt. Vi skal nemlig have gæster til middag, og vi skal nå at gøre rent, købe ind, lave mad og få alt til at se pænt ud, så vi kan hygge os med gæsterne. Fordi her er så varmt, har jeg lavet nogle små ændringer i vores planer. I stedet for at stege i ovnen tænker jeg, at vi bruger grillen i stedet for. Det skulle da bare mangle, at vi ikke griller på sådan en flot dag. Og i stedet for den klassiske velkomstdrink, så har jeg besluttet, at der skal laves sangria. Det er det eneste rigtige at gøre. En frisk, kold drink til gæsterne, inden de sætter sig til bords ved vores store havebord. Ja!

Hvilken rom er bedst?

Jeg bad min mand om at finde en lækker opskrift på sangria. Jeg ved, at der er rødvin og frugt i drinken, men er der andre ting, som kan gøre den endnu lækrere? Altså ud over isterninger. (Husk at fryse en masse isterninger.) Han fandt en til mig, som jeg absolut ikke bryder mig om. Hvorfor? Fordi dem, der har lavet opskriften, skriver, at der skal banan i drinken. Og det bryder jeg mig absolut ikke om. Synet af sådan en halvbrun skive banan i en drink er bare ikke noget, jeg bryder mig om. Heldigvis skriver de også, at der skal andre frugter i. Foruden sodavand, sukker og rom. I øvrigt er rom typisk opdelt i henholdsvis lys rom og mørk rom.

Sødlig drink

Ok, selvom rødvin er hovedingrediensen i sangria, så bliver det godt nok en sød drink. Derfor har jeg bare streget bananer ud på indkøbslisten. Vi kan godt købe bananer, men de kommer ikke i min sangria. Vil vores gæster insistere på at få banan i deres glas, så må de selv skære deres banan. Jeg tror dog ikke, at de vil insistere. Heldigvis.

Ferskner, citroner og appelsiner kan gå an i en drink. Jeg har sat min store datter til at vaske og skrælle frugterne. Det er et job, hun sagtens kan påtage sig. Hun har fået lov til også at smage sangriaen senere. Det er hun stor nok til. Og jeg foretrækker faktisk, at hun drikker alkohol herhjemme sammen med os i stedet for at drikke alkohol i hemmelighed. Så lærer hun også at føle sig godt tilpas med sig selv under kontrollerede forhold.

Jeg laver maden

Selv er jeg i gang med at forberede marinaden til kødet, som skal grilles. Kartoflerne er pillede. De ligger og trækker hvidløg- og citronsmag. De skal bruges til en af de salater, vi laver. Min mand er ved at købe de sidste ting ind. Han blev godt nok lidt irriteret over at skulle i supermarkedet igen. Men det kommer han sig sikkert hurtigt over, når han ser, at vi – min datter og jeg – har fået styr på maden og dækningen af bordet.

Jeg har fået blandet væskerne til vores sangria. Den står nu i en kande i køleskabet. Sodavandene kommer i, lige inden vi serverer den for vores gæster. Nej, det passer ikke helt. Min mand har lige set, at vi har lavet sangria, og vil smage den. Det var en varm tur i supermarkedet.