Menu Luk

Rampe til kørestole

Min bror sidder i kørestol. Han var ude for en ulykke for nogle år siden, og den førte til, at han blev lammet fra livet og ned. Han var meget bitter og følte, at hans liv er ødelagt. Men ganske langsomt er han blevet glad igen. Han spiller basketball på et hold, hvor alle spillerne sidder i kørestol. Han har fået et socialt liv, og han kan godt finde på at gå i byen sammen med nogle af sine holdkammerater. De er ret festlige at være sammen med, kan jeg i øvrigt hilse at sige. Han har også fundet en veninde, som han er meget glad for. Hun havde selv familie, der gik med rollator i øvrigt.

Rejse som handicappet

Her sidste år var han så for første gang ude at rejse med fly. Han og hans veninde ville en tur til Spanien, så de bookede en charterrejse til Costa del Sol. Og han kom hjem med massevis af gode indtryk og oplevelser. Han fandt ud af, at han kan meget mere end han selv, troede. Det eneste, som havde været et problem for ham, var at komme op og ned ad trapper. I lufthavnen var det ikke et problem. Lufthavnspersonalet havde hjulpet ham og hans veninde. Men på deres feriested havde det været lidt bøvlet. De havde godt nok booket en lejlighed, der lå i et såkaldt stueplan. Men nu er det sådan, at sydpå, der er stueplanet aldrig helt i stueplan.

Kørestolsrampe der er sammenklappelig

Der er altid nogle få trapper op til stueplanet. Og det havde voldt ham en del problemer at komme op og ned ad dem. Heldigvis er hans veninde en stærk pige, så hun havde klaret at hjælpe ham. Men han var fast besluttet på at købe et par sammenklappelige kørestolsramper, når han kom hjem. Han vil ikke udsætte hende for det slæb, næste gang de skal på ferie. Så han købte ramperne, og de hjælper ham faktisk, også herhjemme.