Menu Luk

Musikelskende familie

Her i huset er vi meget glade for musik. Al slags musik. Rock, klassisk, jazz, opera, danskpop. Det er lige meget. Vi kan lide det hele. Og vi lytter altid til musik. Enten lytter vi hver især, eller vi lytter sammen. Når vi hver især lytter, så foregår det med høretelefoner på. Når vi lytter sammen, så foregår det via vores gamle anlæg, som har nogle store højtalere tilknyttet, De kan virkeligt banke lyd ud. Det er faktisk sådan, at jeg sommetider tror, at mine ører er ved at falde af hovedet. Eller at jeg får kronisk tinnitus. Men det er sjovt, og vi nyder det. Og min tinnitus er ikke kronisk. Endnu!

Børnene elsker det

Vores børn elsker det også. De har faktisk lavet sådan et lille luftband, hvor de stiller sig op og lader, som om at de spiller musikken, som vi lytter til. De har hver især deres rolle. Det er ret skægt. Den yngste er trommeslager. Vores mellemste er sanger, og den ældste er stjerneguitaristen. Hun er ret god til at lade, som om hun kan alle akkorderne. Hun ved intet om musik sådan teoretisk. Hun efterligner bare, hvad hun har set på nogle videoer.

Hun har talent, og hun er meget karismatisk, når hun optræder. Det er hendes søskende sådan set også. Men ikke i lige så høj grad. Alligevel har vi overvejet at besøge en forretning med musikinstrumenter. Vi synes, at det er på tide, at de tre får mere – og ægte – føling med, hvad det vil sige at spille musik. Live.

Find en billig guitar

Vi har tænkt os, at vi skal finde en billig guitar, som de kan øve sig på i første omgang. Måske skal den suppleres med nogle trommer. Bare et lille trommesæt. Måske også en fløjte eller en tamburin. Spørgsmålet er bare, om det er muligt at finde en billig børneguitar. Vi har undersøgt markedet lidt. Og det er ikke helt nemt at købe en børneguitar. Det har noget at gøre med, at den ikke skal være for lille, heller ikke for tung. Dem vi har set, er enten i for dårlig stand, eller også er de for store til vores børn.

Speciel børneguitar i stedet

Så det bliver en ny guitar til børn vi skal have fat i. En de kan deles om. Det samme gælder også trommerne. Vi så en annonce nede ved supermarkedets opslagstavle. Der stod: Køb trommer – helt nyt sæt – til børn.” Vi ringede til dem, der havde sættet til salg og fik lov til at komme og se det. Det var et fint sæt. Det var bare ikke pænt. Der var ridser på trommernes metaldele. Det så ud, som om at de børn, der havde brugt det, havde spillet fodbold med det. Det var ikke et sæt, som vores børn ville blive glade for – og det var heller ikke et sæt, som vi ville betale den sum for, som ejeren forlangte. Så vi er stadig på udkig efter et sæt trommer. Hvis du kender nogen, der kender nogen, som har et sæt trommer til salg så sig lige til, ikke?