Menu Luk

Montpellier eller Marseille

Min tante er en ganske særlig kvinde. Hun bor i en lille flække i Frankrig, som hedder La Fontaine-de-Vaucluse. Det sted ligger sådan oppe i bjergene nogenlunde midt imellem Montpellier og Marseille. Der er en meget smuk natur og en flod. Der lever hun af at drive et hotel. Det løber ikke rundt for hende økonomisk. Så hun supplerer sin indkomst ved at avle får og væve uldtasker. Samtidigt dyrker hun økologiske grøntsager. Hendes mand er kunstner. Han laver skulpturer af sten. Dem har han direkte adgang til i bjerget. De lever et meget beskedent liv, men de er glade, og de er utroligt skægge at være sammen med.

Flybilletter

Min mor og jeg skal ned og besøge dem her i juli måned. Vi skal blive der i 3 uger. Det bliver dejligt. Vi er nu ved at finde ud af hvilken vej vi skal rejse. Skal vi finde flybilletter til Montpellier eller til Marseille? Der er lidt længere at køre fra lufthavnen i Montpellier, end der er fra Marseille. Men turen er smukkere, og jeg tror ikke, at der er mere end 20 kilometers forskel. Så det kan være hip som hap, hvilken by vi flyver til. Vi skal alligevel køre i bil et godt stykke. Så vi beslutter, at vi køber de billigste billetter, vi finder. Bare det ikke tager os flere timer at komme derned.

Bedste flyafgange

Jeg har lovet at finde de bedste flybilletter til en af de to byer. Egentlig så troede jeg, at det ville være hurtigere og billigere at flyve til Marseille, fordi byen er stor, og der er mange turister. Men nej, sådan er det ikke. Det er billigere og hurtigere at flyve til Montpellier. Så det bliver den by, vi flyver til. Så må min tante og hendes mand køre de få ekstra kilometer, når de henter os.