Menu Luk

Annoncering på Facebook

Det er tankevækkende, at virksomheder kan få adgang til min profil på Facebook og, så sende annoncer ind på den. Jeg er en ganske almindelig bruger af Facebook, og jeg benytter platformen til at følge med i, hvad venner og bekendte foretager sig. Men når jeg er inde, så sætter jeg mig sjældent ind i, at jeg faktisk selv kan styre, hvem jeg vil se posts fra – og hvilke annoncører jeg vil modtage reklamer fra.

Facebook annoncer

Annoncering på Facebook har overtaget mit feed. Hvis jeg ser en post fra en ven, så ser jeg et sted mellem 3 – 5 annoncer. Mindst! Det bliver faktisk til mange minutters spildt tid. Fx er jeg ikke interesseret i dyr shampoo fra en eksklusiv frisør her i byen. Og jeg har ikke liket shoppens side her på Facebook. Så hvorfor ser jeg den. Sikkert fordi en af mine venner (veninder) på Facebook har givet et ”like” på frisørens site. Og Google ved jo, at jeg er i kontakt med den ven. Det er lidt, som en kædereaktion: Fordi min ven kan lide et site, der handler om bilers reservedele, så skal jeg se reklamer for lydpotter til en fiat. Jeg ejer ikke en bil, så det er irriterende for mig.

Facebook Boost

Det var faktisk først for nylig, at jeg fandt ud af, at jeg kan undgå at se annoncerne ved at gå ind i en menu på Facebook og bede om, at reklamer fra den eller den annoncør bliver gemt for mig. Rart nok.
Men jeg kommer nok ikke helt af med annoncerne. Der er pres på, og jeg kan godt forstå, hvorfor annoncørerne benytter sig af Facebook boost funktionen. De når ud til flere mulige kunder. Og konkurrencen er hård, det er nemt at klikke på et billede af en smuk kvinde i modetøj, så man bliver sendt videre til en webshop.