Menu Luk

Miks musik

Mig og mine kammerater er ikke længere gode venner. Vi er blevet uvenner. Det var noget med bandet. Vi har – eller havde et band sammen. Vi øvede nede i mine forældres kælder næsten hver dag. Men det er de andre blevet lidt sure over. De synes åbenbart, at jeg er for dominerende. Har for meget at sige og bestemme. Så de fortalte mig den anden dag, at de ikke gider at spille sammen med mig mere.

Mine højtalere

Jeg forstår det ikke. De kunne da have sagt noget for lang tid siden. Men der er åbenbart gået lus i skindpelsen. Derfor er jeg nu ved at finde ud af, hvordan jeg kan få solgt de store højtalere, mine forældre købte til os for et års tid siden. Bandet bliver ikke til noget, og jeg vil faktisk helt holde op med at spille musik nu. Jeg er sur på dem. Og ked af det. Skuffet over, at de ikke turde sige noget, og så kommer de med angreb på mig om, at jeg dominerer dem, ikke er demokratisk og bestemmer alt. Hvis de har forslag til, hvordan en tune skal lyde, hvorfor har de så ikke sagt noget? Jeg troede jo, at vi var ok på vej til at finde vores lyd. Men højtalerne skal sælges. Jeg har lidt en idé om at sælge dem via en lokal avis. Du ved, de har altid sådan en køb og salg sektion, hvor private kan indrykke deres annoncer.

Hvad skal der stå i sådan en annonce? Salg: Højtalere til salg? Eller skal der stå Køb højtaler? Og så en beskrivelse nedenunder? Og hvad skal jeg sætte prisen til. De er brugt i kun et år. De er så gode som nye. Skal der stå sådan noget i annoncen? Måske noget med at skrive ”Køb højtalere i høj kvalitet”?

Hvad med mikserpulten

Det er faktisk ikke så nemt at skrive en kort annonce. Jeg kan jo se, at der er flere, der gerne vil sælge noget. Og hvilken underkategori skal jeg indsætte annoncen under? Der er flere muligheder: ”Salg musikinstrumenter”, eller ”køb musikudstyr”? Det er lidt forvirrende. Men jeg skal nok få de højtalere solgt. Bare jeg sætter prisen rigtigt. Hvad betalte mine forældre egentlig for dem, dengang de købte dem til os? Det må jeg vist lige spørge om. Jeg vil da ikke sælge dem til en urimelig lav pris. Måske skulle jeg skrive noget om, at højtalerne er i god stand næsten som nye. Jeg har jo passet godt på dem. Måske kunne jeg også gøre noget med at give den, der køber dem mikserpulten, jeg har, med gratis. Så bliver det et godt køb, han eller hun gør. ”Billige højtalere til salg. Mikserpult medfølger gratis.” Vil det kunne bruges? Måske. Jeg skal først lige snakke med min far og mor om prisen. Skal jeg også sælge min guitar? Har jo besluttet, at jeg ikke vil spille mere. Den står jo bare og samler støv. Er det ikke bedst, at jeg sælger den? Gad vide, hvad de andre gør. Laver de nu et nyt band for sig selv?