Menu Luk

Løbecykler til børn

For cirka et år siden købte vi en løbecykel til vores datter. Det har været utroligt godt. Den har hjulpet hende til at få en god balance, og hun har allerede som 4-årig prøvet at køre på en rigtig cykel med pedaler. Godt nok med støttehjul, men det gik fint, så hun kan nemt lære at køre på en cykel uden ekstra hjul. Hun får sådan én, når hun bliver 5. Det er om 5 måneder.
Løbecykler er fine i den her overgangsperiode, hvor barnet kan gå, men der kan være lidt problemer med balancen. Den hjælper dem også med motorikken. Det kan være lidt svært at finde ud af, hvordan pedalerne virker. Den her cirkelbevægelse, som skal indøves, kan være lidt bøvlet at lære. Løbecyklerne hjælper børnene til at indøve den.

Tilvænning

Og når barnet har vænnet sig til løbecyklen, så kan de faktisk få god fart på. Jeg kan rapportere, at farten kan blive rigtig høj så pas på, hvis det går ned af bakke. Bogstaveligt talt. Det skete for mig, at vi var ude at gå og løbecykle. En svag hældning ned ad bakke i terrænet, og mit barn var pludselig alt for langt foran mig. Jeg har sjældent løbet så hurtigt for at nå hende. Heldigvis skete der ikke noget, terrænet gik op ad bakke igen, og der kom ikke nogen cyklende på stien imod hende. Hurra, for en fredelig gangsti.
Men det kan ske, at barnet vælter med en løbecykel. Det sker også med en rigtig pedaldrevet cykel. Så det er vigtigt at huske, at barnet skal have en hjelm på. Det lærer også barnet, at det er naturligt med hjelm, når man cykler på en rigtig cykel.
En fordel ved en løbecykel er, at det er barnet, som kontrollerer farten. De kan nøjes med at gå med den, indtil de finder modet til at løbe på den. Når først de finder det, kommer der fart på. Det vil være muligt at kunne cykle en tur sammen. Du på din egen cykel og barnet på sin. Du skal bare være opmærksom på farten. Og så skal du kunne gribe ind, hvis noget kommer lidt ud af kontrol.

Fordele ved løbecykler

En anden fordel ved løbecykler til børn er, at de ikke behøver at være særligt tunge. Regn med omkring 3 liter vands vægt. Måske lidt mere. Det betyder, at den ikke er særligt tung for dig at bære, hvis barnet hellere vil gå sammen med dig. Og den er heller ikke tungere, end at barnet selv kan skubbe den.
Der er også andre kvaliteter ved mange løbecykler til børn. De kan fås i træ og ofte, så er de malet med sjove designs. De sætter et særligt præg i gadebilledet, og barnet kan udtrykke sig via designet, de kan vælge. Det kan være, at de leger, at de er en panda eller en abe, og man kan sagtens finde løbecykler med panda- eller abedesign.
Det er naturligvis også muligt at finde cykler til børn, der ligner de rigtige cykler – i metalfarver og med ringeklokke.