Menu Luk

Kynisk at købe billige ringe?

Torben er en kynisk skiderik, tænkte jeg, da jeg gik hjem fra vores månedlige kortspilaften. Han havde i løbet af aftenen fortalt, hvordan han besnakker de piger, han møder. Og Torben er virkelig pigeglad, men det med at binde sig til en fast kæreste eller ligefrem kone, er altså ikke lige ham.

Han fortalte her i aftes, at han havde fundet ud af, at man kan købe meget billige forlovelsesringe via nettet. Men selv om de er billige, er de stadig flotte, fortalte han. De er normalt lavet i rustfrit stål eller i titanium, og de billigste af dem koster såmænd bare omkring 500 kr. for et sæt.

Og så afslørede Torben sin fidus. Den går ganske enkelt ud på, at hvis en pige er lidt vrangvillig med hensyn til sex, så trækker han simpelthen en æske med to forlovelsesringe op af lommen og fortæller den skønne, at han lige siden deres første møde har været vildt forelsket i hende, og at han ikke har noget større ønske i denne verden end at blive forlovet med hende.

Det kan pigerne ganske enkelt ikke stå for, hævede Torben. Hvad enten de har lyst til at forlove sig eller ej, bliver de så bløde i knæene, at de nærmest selv beder om en mere intim kontakt, end vi hidtil har haft. I de fleste tilfælde vil de jo slet ikke forloves, og så har jeg jo stadig ringene, som kan genbruges, næste gang jeg støder på en pige, der er lidt for “pæn”, fortalte Torben.

Jamen hvad nu, hvis hun siger ja til forlovelsen, spurgte en af de andre. Det er ikke noget problem, svarede Torben, for husk lige på, at jeg får sådan et par forlovelsesringe billige. Jeg giver kun godt 500 kroner for et par, og prøve du bare at gå i byen for at få noget købesex – det slipper du ikke med 500 kroner for, grinede Torben.

OK, det er vel smart nok af Torben, og de stakkels piger tager nok ikke skade af hans snyderi. Men noget særligt romantisk er der vel ikke i hans fremgangsmåde, og det synes jeg faktisk, der bør være i forbindelse med en forlovelsesring.

Jeg husker tydeligt, da min kone og jeg blev gift for fire år siden. Det gik temmelig hurtigt, fordi hun var blevet gravid, og vi valgte at få barnet, fordi vi faktisk begge to havde indstillet os på, at vi nok ville blive et fast par.

Derfor nåede vi aldrig at blive forlovet, i hvert fald ikke med ring på, så i princippet bevægede vi os direkte fra en situation som singler til ægteskabets såkaldt trygge havn. Vi havde dengang lige besluttet at købe et hus sammen, så da vi skulle holde bryllup, var vi enige om at klare os med et par billige vielsesringe i første omgang. Så slap vi også for at skulle ud at lede efter et af de billige lån på nettet. Man kan jo altid senere skifte dem ud med nogle i ædelt metal, hvis økonomien på et senere tidspunkt er til det. Det er jo trods alt den pagt, man indgår, der skal signaleres med sådan nogle ringe, og de gør de lige godt, hvad enten de er lavet af guld eller ej.

Andre artikler