Janni skal giftes

Hawaii klipper

Min gode veninde Janni, som jeg har kendt i snart 25 år, er en virkelig god veninde, som jeg altid har kunnet stole på. Hun og jeg er enige om det meste, men jeg må erkende, at hun – i hvert fald indtil nu – har lidt af en stor svaghed: Hun har tilbøjelighed til at vælge de forkerte mænd som faste partnere.

Dertil kommer, at det nok også godt kan kaldes en svaghed, at hun er meget hurtig til at beslutte sig for at gifte sig med en mand, hurtigt efter at hun har forelsket sig i ham. Det har betyder, at Janni nu har tre forliste ægteskaber bag sig.

Skidt, siger hun bare spøgende, der er jo ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. For eksempel kommer man jo på flere bryllupsrejser, når man gifter sig flere gange, griner hun. Hun har altså også den fordel, at det ikke påvirker hende ret meget, når et parforhold går i stykker, og det har hver gang været hende selv, der har taget beslutningen om separation og skilsmisse.

Men denne gang tror jeg nu nok, at det er anderledes. Janni har forelsket sig igen for flere måneder siden, men hun er endnu ikke begyndt at tale om giftermål. Hun er nok blevet klog af skade.

Jeg har mødt hendes kæreste nogle gange efterhånden, og han er en helt anden og mere solid type end Jannis tidligere partnere, så hvis hun spurgte mig, kunne hun såmænd godt gifte sig med ham. Og så sjovt er det vel heller ikke at være single?

Og det gør hun også, for forleden dag fortalte hun mig, at han har friet til hende, og hun blev så blød i knæene, at hun bare slet ikke havde chancer for at svare andet end ja. Da hun havde sagt ja til ham, havde han sporenstregs inviteret hende på en bryllupsrejse, der siger spar to til alt, hvad Janni hidtil har oplevet.

Aloha Hawaii

Vi skal på en rejse til Hawaii, havde manden bekendtgjort. Janni var selvfølgelig ved at falde ned af stolen, og hun havde med det samme sagt noget om, at så var der da vist noget i hans økonomi, han havde holdt skjult for hende.

Ja lidt, havde han bare svaret, men Janni var egentlig også nærmest ligeglad, for det kunne jo da kun være til den gode side, han havde holdt noget skjult.

Han havde fortalt hende, at han tidligere havde været på to rejser til Hawaii, men det havde i begge tilfælde været arbejdsrejser, så han havde ikke haft ordentlig tid til at se nærmere på de smukke øer langt ude i Stillehavet. Og nu skulle det være, så han havde besluttet sig for, at de skulle holde to ugers bryllupsrejse, hvoraf de var nødt til at afsætte to dage i hver ende til den lange rejse.

Janni er helt oppe på en lyserød sky, nok ikke så meget på grund af den forestående bryllupsrejse til et så eksotisk sted, men mere på grund af, at hendes tilkommende mand har friet til hende. Men hun er nu alligevel glad for, at hendes tilkomne mand har valgt at lave en skræddersyet rejse til USA 🙂