Menu Luk

Jagt under vandet

Det var noget af et tilløbsstykke, da der i forgårs var et større opbud af politi nede ved den sø, der ligger her i udkanten af vores by. Der var ikke kun masser af politibetjente, hvoraf nogle fra starten havde travlt med at spærre et større område langs søbredden af med minebånd. Der ankom også hurtigt nogle dykkere, som helt tydeligt skulle i gang med en eller anden form for eftersøgning ude i vandet.

Og hele tiden kom der flere og flere tilskuere, og vi syntes jo nok alle sammen, at det var noget temmelig mystisk og spændende, der foregik her i vores lille by. Efter lidt tid viste politiet sig fra den imødekommende side, og en overordnet politimand kom hen til det sted, hvor der stod flest tilskuere for at orientere os om, hvad der foregik.

Han fortalte, at der tidligere på dagen var blevet begået et landevejsrøveri mod en pengetransport ikke ret langt fra byen. Et vidne havde fortalt politiet, at han havde set et par mænd standse i bil ved søen og kaste nogle sække ud i vandet, så nu gik politiet ud fra, at røverne på deres flugt havde valgt at kaste udbyttet fra røveriet ud i søen.

Imens var et par dykkere i fuldt sving med at iføre sig deres omfattende dykker udstyr og i det hele taget gøre sig klar til at gå i vandet på jagt efter udbyttet fra røveriet. De to dykkere var iført våddragter, iltflasker og hvad der ellers hører til udstyret, men et par andre dykkere nøjedes med våddragter og svømmefødder, hvorefter de iførte sig almindeligt snorkel udstyr, som vi alle sammen kender til fra badeturene om sommeren.

Det var tydeligt, at de skulle forsøge at få øje på noget ved at svømme rundt i overfladen af søen og studere vandet og bunden under sig. Vi lokale vidste godt, at de nok ikke kunne få meget ud af det, for vandet i vores sø er så grumset, så man dårligt kan se mere end 20 – 30 centimeter gennem vandet.

De to dykkere med rigtigt udstyr på gik i gang med deres undervandsjagt på udbyttet fra røveriet, og vi kunne se, at de opholdt sig under vandet i meget lang tid af gangen, men fra tid til anden kom de op og signalerede til politifolkene inde på bredden, at de endnu ikke havde fundet noget interessant.

Et af vores bysbørn henvendte sig til en politimand og tilbød sin assistance. Han fortalte, at han havde taget et dykkerkursus, og han havde flere gange dykket her i vores egen sø, så hans lokalkendskab til søen kunne måske være til hjælp.

Men politiet takkede nej og ville klare sig med deres egne folk. Det viste sig også efter en lille times tid at være nok, for pludselig kom en af dykkerne op til overfladen, mens han slæbte en sæk efter sig. Der gik kun kort tid, før også den anden dykker havde gevinst, og snart havde politiet beslaglagt hele byttet fra røveriet mod pengetransporten tidligere på dagen.

Måske de der tyveknægte i stedet skulle have kigget nærmere online for at låne penge for at dække deres behov for penge? Der er jo masser af billig kredit at finde online – her for eksempel.