Menu Luk

Humor er livets salt

Humor

Vi har alle humor et eller andet sted inden i os. Nogle skal bare lige lære at finde dem frem, så de også kan grine med. Andre kan bare ikke lade være med at sprudle deres humor ud over et middagsbord eller på en arbejdsplads. De lader til altid at være i godt humør. Og godt humør er vigtigt for os. Det er faktisk sundt at være i godt humør. Det er sundt at grine. (Ja, der findes mennesker, der rent bogstaveligt går på latterkurser!)

I dagligdagen

Så vidt behøver vi dog ikke at gå. Vi kan lære at bruge vores humor i det daglige liv, så vi kommer i godt humør. Det kan godt være, at det især er på arbejdspladsen, at vi har brug for humor. Det siges jo, at humor på arbejdspladsen skaber et godt arbejdsklima imellem alle medarbejdere. Det bevirker en højere effektivitet. Humoren kan bruges til at vende konflikter til at finde positive løsninger. Det kan dog være svært at finde humoren frem. Måske er der sket noget i privatlivet, som bevirker, at du bare er i dårligt humør. Men med humor kan du faktisk vende det dårlige til noget godt. Humor er nemlig også befordrende, for at du kan tale om eventuelle problemer, der nager dig. Problemer, der relaterer sig både til arbejdet og privatlivet.

Humor på jobbet er guld værd

Selv har jeg hørt nogle foredrag om humor på arbejdspladsen. Det har faktisk været meget lærerigt. Ikke bare sådan noget stand-up komik. Nej. Der blev talt om, hvad der sker med kemien i os, når vi bruger humoren. Der blev vist data. Der blev talt om god og dårlig humor. Naturligvis var nogle af foredragene morsomme. Andre var mere sådan faktuelle – uden så meget humor. Men det er et faktum, at humor er en egenskab, vi alle kan have gavn af at lære at bruge.