Fiskeolie?

Der var som normalt mange forskellige ting, der spillede ind, da min kone og jeg for godt et år siden begge erkendte, at vi nok var vokset fra hinanden, og det bedste ville være at se det i øjnene og gå hver til sit. Det gjorde vi efter flere år med stribevis af skænderier og en generelt hård og uforsonlig tone mellem os.

Og nu godt et år senere viser det sig, at det bestemt har været den rigtige beslutning, vi traf den gang. Selv har jeg kunnet mærke det på mit humør, som løbende er blevet bedre i den periode, jeg har levet alene.

Der var mange dagligdags ting, som irriterede mig hos min kone. En af dem var, at hun altid insisterede på, at jeg skulle tage min vitaminpille hver morgen, og til aftensmaden serverede hun hver dag forskellige kosttilskud, som hun også meget kraftigt insisterede på, at jeg skulle tage.

Det irriterede mig som sagt, for jeg har altid haft den holdning, at hvis man bare spiser almindelig sund mad og får tilstrækkeligt med frugt og grønt, er der ingen grund til at tænke på tilskud af ekstra vitaminer. Dem er der nok af i maden, mente jeg.

Så da jeg flyttede fra min kone, takkede jeg nej til hendes tilbud om at tage nogle af de mange pilleglas, vi havde stående i et køkkenskab, med mig. Nu skulle det for mit vedkommende være slut med alt det pjat, sagde jeg til mig selv og smilede indvendigt ved tanken om, at der nu ikke længere var en sur kone til at holde moralprædikener for mig.

En skilsmisse er selvfølgelig aldrig rar, men som sagt blev den for os begge til en fordel – i hvert fald hvis man ser bort fra, at det økonomisk er en belastning at splitte et hjem op i to.

Jeg kom hurtigt til at nyde min nye tilværelse som single, men til min overraskelse begyndte jeg efter et stykke tid at føle mig mindre veloplagt og have mindre energi, end jeg ellers har været vant til. Så da jeg alligevel skulle besøge min læge for at blive vaccineret mod stivkrampe i forbindelse med en arbejdsrejse til Sydamerika, nævnte jeg det for lægen.

Han kiggede mig dybt i øjnene og spurgte så, om jeg nu levede sundt nok, efter at jeg var blevet alene. For hvis man hver dag fylder sig med fastfood af forskellig slags og måske også drikker lidt mere alkohol end tidligere, så går det altså ud over helbredet, belærte han mig.

Jeg bedyrede, at jeg spiste ordentlig mad hver dag og også indtager passende mængder frugt og grønt. Lægen spurgte så, om jeg også sørgede for at spise fisk med jævne mellemrum, men der måtte jeg skuffe ham, for jeg har aldrig kunnet fordrage fisk eller skaldyr.

Jamen, så bør du altså tage et par kapsler med fiskeolie hver dag, for ellers får du ikke tilstrækkeligt med Omega 3 fedtsyrer. Jeg måtte altså bide i det sure æble, men jeg må indrømme, at [tooltip text=”Fiskeolie er meget sundt for dig”]fiskeolien[/tooltip] har bragt min energi tilbage.