Bosch Tassimo – Årets julegave?

Danskerne skal helt sikkert gå shop amok igen i år til jul. Og mange undersøgelser tyder på, at det bliver på nettet, julehandlen reddes for dansk detailhandel. Surt for de gamle og forstokkede, der ikke sælger varer på nettet – men det er jo et bevidst valg, de har truffet, så ingen grund til at have ondt af dem. Men hvad bliver så egentlig årets julegave på nettet? Jeg tror, jeg har et bud på den sag – eller måske endda et par stykker.

Bosch Tassimo er favoritten

Den umådeligt frækt designede kaffemaskine (og det er faktisk mere end blot en kaffemaskine) fra Bosch med det passende og italiensk klingende modelnavn Tassimo er klart min favorit som årets julegave købt på nettet. Den er så gennemført smart og til så rigtig en pris, at den MÅ blive et hit. Jeg har set Tassimo til under 1.200 kr. hos skiftselv.dk for eksempel.

[box type=”info”] • Stor frihed i valget af drik: Kaffe, espresso, cappuccino, latte macchiato, varm chokolade og te
• Innovativ flydende mælk teknologi
• Innovativt opvarmningssystem: Klar med det samme når maskinen er blevet sluttet til strøm og ingen opvarmningstid eller opstartstid mellem de forskellige drikkevarer
• Hurtig-bryg teknologi [/box]

Det er blot et lille udsnit af den imponerende beskrivelse af Tassimo fra Bosch. Tjek den selv ud – og husk at bede om en smagsprøve, hvis du kender nogen, der allerede har købt en Tassiomo. Det vil du ikke fortryde.

OBH knivsliber – til det veludrustede køkken

En klassisk gave til dem, man ikke lige ved, hvad man skal give? Måske – men sagen er jo, at enhver ved, at knive i et køkken skal være ultra skarpe og i bedste form hele tiden. Tænk blot på sidste gang, du skar tomater… Hvis din kniv ikke var 100% skarp, var det ikke nogen fornøjelse, vel? De mest hardcore bruger et strygestål, men lad os nu være ærlige: Det er kun de færreste, der kan slibe en kniv korrekt med et strygestål. På den baggrund er der faktisk masser af god mening i at have en OBH knivsliber til at skærpe køkkenknivene. Så ja – absolut et muligt julegavehit i 2011!

Generelt er det dog svært at spå om, hvilke produkter der hitter hos de pengeforbrugende og julekulrede danskere. Nogle år synes det næsten givet at være for eksempel computerspil – og så viser det sig i januar at have været noget helt andet. Mit bud er derfor placeret på den lidt sikre grund, som hvidevarer i mindre skala jo oftest er.

Betyder designet af ting som for eksempel Bosch Tassimo og knivsliberen fra OBH egentlig en hel masse? Ja bestemt! Og det hænger sikkert sammen med, at godt designede produkter i højere grad end tidligere er indenfor økonomisk rækkevidde for gennemsnitsdanskeren. Dels har danskerne en hel del penge at gøre godt med, og dels er produkter generelt faldet i pris eller er så stabile i pris, at lønudviklingen har gjort dem billigere. Det skyldes selvfølgelig, at produktionen i udpræget grad sker i lande som Kina og andre lavtlønslande i stedet for i Danmark, hvor lønnen og andre udgifter er så store, at det ikke længere er rentabelt at producere ret meget. Men det er en helt anden historie.