Menu Luk

Ferierejse som stress-medicin

woman in water pool

Som sygeplejerske er du gået ned med stress. Du er faktisk sygemeldt i tre måneder, hvor du skal hvile og sørge for at komme dig ovenpå den uendelige træthed, som du har følt i månedsvis. Din læge har faktisk anbefalet, at du rejser væk i en uges tid eller 14 dage. Bare for at få lidt nye indtryk og lidt mere lys. Gråvejr er ikke godt for stress. Og ja, du ved det, du kan faktisk gå hen og blive deprimeret. Din datter på 12 år har udvist kæmpestor forståelse for situationen. Hun har påtaget sig for mange opgaver derhjemme. Det burde hun slet ikke. Hun burde fjante rundt med sine veninder.

På ferierejse sagde lægen

Du har valgt at følge lægens råd: Du og din datter skal ud og rejse. Til et sted, hvor naturen er smuk og, hvor der er sol og lunt. Det behøver ikke at være en badeferie. Men en ferie, hvor I kan gå ture sammen og bare nyde at få morgenmaden serveret. Ikke noget med at finde lokale supermarkeder, der alligevel ikke har müsli. Du har derfor brugt et par dage på at skøjte rundt på nettet for at finde charterrejser på tilbud, der kan give jer 14 dages ferie i syden. Jo, du har bestemt, at det skal være en organiseret charterrejse, så du ikke skal tænke på alt det der med at bestille flybilletter – og selv finde logi.

Nej, alt skal være arrangeret, så du ikke skal bruge kræfter på at bekymre dig om der fx er varmt vand til morgenens brusebad. De der afbudsrejser, som I har været på tidligere, har jo ikke altid være den store succes. Enten var der problemer i hotellejligheden, eller også var det noget med, at der hele tiden blevet lavet om på flyafgangen på vej hjem.

Enten Tyrkiet eller Grækenland

Du har overvejet, om du skal lede specifikt efter rejser til Tyrkiet – se her hvor billige de er: https://www.rejsepriser.dk/flybilletter/tyrkiet/. Du har et tilhørsforhold til den region. Men du har en frygt efter det der store jordskælv, der skete i forsommeren.
Alternativt, så har du tænkt på rejser til Grækenland. Du ved at mange af øerne, der ligger tæt på den tyrkiske kyst har ualmindelig smuk natur og helt unikke små middelalderlandsbyer. Det kunne være en idé.

Du søger igen inde på rejsebureauets hjemmeside. Og du finder en rejse. Du ringer op for at høre helt præcist om faciliteterne, flytiderne, rejseforsikringer og naturligvis priser. Du kan vælge imellem flere forskellige muligheder. De ligger alle i samme prisklasse for to mennesker. Du vælger en rejse og bestiller den. Naturligvis betaler du for både rejsen og forsikringen. Der skal ikke være nogen bekymringer.

Nu er det bare at glæde sig

Efter købet af jeres charterrejse, er du faktisk glad, men også udmattet. Du lægger dig og falder i søvn på sofaen. Din datter vækker dig, da hun kommer hjem fra skole. Hun spørger om. hvordan du har det. Du fortæller hende, at du har det godt og er glad, fordi I skal på ferie sammen om tre dage. 14 dage på en græsk ø, hvor I kan gå ture sammen og få talt ordentligt med hinanden. Din datters glæde giver dig ekstra energi.