Menu Luk

Dating sider

Dating sider

Faster Anna er en gæv pige, synes vi vist alle i familien. For snart to år siden blev hun alene, da onkel Niels døde. Den første tid var hård for faster Anna, for hun savnede sin mand meget, selv om hun i et stykke tid havde vænnet sig til tanken, fordi onkel Niels havde fået konstateret en uhelbredelig kræftsygdom.

Men efter et års tid havde vi stort set den gamle og altid smilende faster Anna tilbage. Hun klarede sig selv meget flot, og selv om det i deres lange ægteskab altid havde været onkel Niels, der stod for alt det økonomiske, fik hun hurtigt sat sig ind i at betale regninger og den slags via netbank. For selv om faster Anna har rundet de 70, surfer hun hjemmevant rundt på internettet.

Så pludselig i sidste måned troppede hun op hjemme hos os for at præsentere os for sin nye ven eller kæreste – eller hvad man nu skal kalde ham. Han var en nydelig, næsten distingveret mand, der så frisk og rask ud, ligesom faster Anna i øvrigt også gør.

Vi sad og sludrede over en kop kaffe en søndag eftermiddag, og på et tidspunkt spurgte min kone, hvor de to havde mødt hinanden. Vi blev vist begge lidt overraskede over svaret – eller snarere over den ligefremme måde, de fortalte om begges netdating, som havde bragt dem sammen.

Hverken min kone eller jeg har prøvet at date på nettet, for da vi mødte hinanden for snart 30 år siden, var det endnu via kontaktannoncer i aviserne, at ensomme mennesker forsøgte at finde en partner.

Men for faster Anna og Jørgen, som hendes nye ven hedder, havde det været den naturligste ting i verden at lægge en profil ud på forskellige dating sider i håbet om at møde en ligesindet af det modsatte køn. Faster Anna fortalte, at hun på et tidspunkt var blevet træt af tilværelsen som single, og hun havde overvejet at indrykke en kontaktannonce i en avis. Men så havde en bekendt fortalt hende, at den slags er der vist ingen, der gør mere. I dag er det internettet, der bruges til at skabe den slags kontakter. Faster Anna kom i tanker om, at hun vist havde set en reklame i tv for sådan en dating side, men hun kunne ikke huske sidens webadresse. Men som erfaren bruger af nettet søgte hun da bare på ordet dating, og så kom der selvfølgelig masser af muligheder.

Jeg spurgte nysgerrigt, hvor mange forskellige herrer hun så havde haft kontakt med. Faktisk en hel del, fortalte hun, men bortset fra Jørgen havde der kun været tale om snak via dating siden. Jørgen var den eneste, hun havde mødt fysisk. Han arbejdede i øvrigt med business coaching.

Han derimod indrømmede, at han havde været på date med flere forskellige kvinder gennem de snart to år, han havde haft sin profil liggende på et par dating sider, men hver gang var det kun blevet til et enkelt møde, for enten var kvinderne for fede eller alt for kedelige. Men da han mødte faster Anna, var han faldet for hende på stedet, fortalte han.