Menu Luk

Cykelhjul

Nå okay så… Da jeg var dreng, var et cykelhjul altså et cykelhjul, og hvis ellers størrelsen passede, var der ikke meget andet at forholde sig til. I dag er det helt anderledes, og cykler er gået fra at være noget ganske simpelt til nærmest raketvidenskab i nogle tilfælde. Se bare her – et cykelhjul er ikke bare et cykelhjul, vel? Og priserne…

Hjul eller hjulsæt?

Nå – man skal jo følge med tiden, og da jeg er rig nok, købte jeg sidste år en cykel og en hulens masse udstyr, reservedele og tilbehør. Sådan er jeg bare. Hvis det skal være, skal det sgu være med stil!

En af de ting, jeg har erfaret: Det er helt vildt, hvor stor forskel det gør, hvis man opgraderer sine cykelhjul. Og teknologien bag cykelhjul har reelt bevæget sig med stormskridt de senere år. Det handler om balance, om vægt og om materialer. Og jeg skal lige hilse og sige, at der er forskel.

Jeg købte et nyt hjulsæt til min cykel – og det var da lidt af en udskrivning, bevares. 20.499 kroner gav jeg for et hjulsæt – og nej: der var ikke en cykel med 🙂

For nogle er det nok mange penge, men for mig er det jo altså et greb i lommen, og når jeg nu er så priviligeret, hvorfor skulle jeg så ikke forkæle mig selv og min cykel? Og der er jo sket en vis udvikling siden denne her var det nye sort:

Hvor er det godt at købe cykelgrej?

Lad mig med det samme sige, at du aldrig får mig til at sige, at du skal rend ei Bilka eller et eller andet åndssvagt supermarked. Cykeludstyr købes hos fagmanden – altså i en god cykelbutik som for eksempel daniabikes.com, der både har fysisk butik og en ret lækker online butik.

Det handler om service, om viden og om adgang til det rigtige grej. Og det får du bare ikke i et supermarked. Du køber jo heller ikke fisk ved slagteren, vel?