Menu Luk

Brug for lokal låsesmed

Vi har købt en lejlighed inde i Københavns centrum. Den ligger ret tæt på Tivoli. Den ligger i en ret gammel bygning, og vi skal have sat den i stand. Der skal males, toilet og bad skal renoveres, og vi vil gerne finde budget til også at få lavet et nyt køkken. Badeværelset bliver lidt af et problem. Der er ikke vindue i det. Så der skal sættes en hel del ventilatorer op. På plantegningen over lejligheden kan man se, at det ligger lige ved siden af køkkenet. Det er typisk. Det har vist noget at gøre med vandrør og den slags. Køkkenet bliver også en stor opgave. Der er dog et vindue. Men det er svært at nå, fordi køkkenbordet ligesom fylder for meget. (Eller også er det, fordi vi ikke er så høje, så vi ikke kan nå det!) Samtidigt er der en dør ud til bagtrappen, som ligesom blokerer for, at jeg kan nå vinduet. Så jeg vil gerne have vendt køkkenbordet og savet noget af den del, som rækker ud i rummet. Det vil også lette adgangen til døren til bagtrappen.

Nye tyverisikre låse

Og så skal vi altså også have sat nye låse i. Både på hoveddøren og døren til bagtrappen. Det er noget vores advokat, der hjalp os med købet, har fortalt os. Han nævnte, at den tyveriforsikring, vi har, ikke dækker, hvis vi ikke sørger for at have nutidige sikkerhedsnøgler i dørene. Ok, det er en omkostning der et til at overkomme. Og det er faktisk et af de projekter, der har høj prioritet på vores liste.

Bedste låsesmed lokalt?

Jeg kender dog ikke området så godt. Jeg ved, fx ikke, hvor der findes en låsesmed, som jeg kan ringe til. Jeg har derfor søgt lidt på Google: ”Låsesmed i København” og ”Låsesmed på Østerbro”. Jeg har kigget på Google Maps for at finde ud af, hvor den nærmeste låsesmed bor. Det vil jo være en fordel, hvis han har forretning tæt på, så vi ikke skal betale for transporttid. Vi endte med ham her: https://www.dencyklendelaasesmed.dk/

Der skal meget til

Min mand har ledt efter en el-installatør. Han skal komme og tjekke alle installationer. Vi har nemlig opdaget, at nogle af dem er temmelig gamle. Der kan være tale om, at nogle af dem skal udskiftes. Det bliver en udgift, som vi egentlig ikke havde regnet med. Men hellere være sikker end at leve i frygt for, at noget kortslutter – eller at der bliver indbrud.

Så ja, vi er ved at finde alle de små – men betydningsfulde – projekter, som vi skal lave, så vi kan flytte ind i en god og sikker lejlighed. Når vi er flyttet ind, ja, så kan vi lave nogle af de større og meget mere dyre projekter. Også selvom det måske betyder, at vi bliver nødt til at tage nogle fridage, når håndværkerne har tid til at fx at udskifte de hårde hvidevarer i køkkenet eller lægge nye klinker ude på badeværelset. Vi vil nemlig gerne være her, når de arbejder. Vi giver ikke ekstra nøgler ud til nogen som helst. Vi vil højst give en ekstra nøgle til min lillebror, som bor i nærheden.