Menu Luk

Vi sparer online

Gad vide, hvad det er, der er kommet på de to vinduer i alrummet ud mod gaden, spurgte min kone lidt undrende for et par uger siden. Hun havde pudset vinduerne indvendigt og efterfølgende været ude i forhaven og vasket vinduerne grundigt. Hun havde endda brugt en grydesvamp i forsøget på at få det gråhvide snavs på vinduerne væk.

Men det lykkedes ikke, og vinduerne var fortsat kedeligt matte at se på. Jeg fik en mistanke om, at termoruderne måske var punkteret, så det slet ikke var snavs, der skæmmede glasset. Jeg nævnte det for min kone og foreslog, at vi bare lod det være til den følgende weekend, hvor hendes bror og hans kone skulle komme på besøg. Han har tidligere været glarmester, så jeg regnede med, at han kunne afsløre, om vinduerne virkelig var punkteret.

I øvrigt havde jeg i et stykke tid haft et godt øje til vores terrassedør også, for jeg syntes også, at glasset i den var blevet noget mat med tiden, så jeg besluttede i mit stille sind at bede min svoger om at kigge på den også.

Det skulle vise sig at blive en dyr weekend for os, for min svoger var ikke i tvivl om, at termoruderne i de to vinduer og terrassedøren var punkteret, men hvad værre var: han var overbevist om, at de øvrige vinduer i huset også sang på sidste vers, og han fortalte, at med husets alder på snart 30 år var det faktisk helt naturligt, at termoruderne ikke kunne holde længere.

Det lød dyrt, men jeg glædede mig dog over, at vores gæld i huset med årene er bragt så langt ned, at det i hvert fald ikke ville blive noget problem at få lånefinansieret en udskiftning af husets vinduer og døre.

Og min kone og jeg har nu valgt at tage konsekvensen og få nye vinduer i hele huset, og det har så affødt diskussioner om, hvilken type vinduer vi skal satse på. Hidtil har vi haft ganske almindelige vinduer uden sprosser, men især min kone vil gerne have nogle nye vinduer, som i sit design kan være med til at pynte op på huset.

Hun taler meget om at få sat bondehusvinduer ( den type du kan se her ) i, og det har jeg i princippet ikke noget imod, men på den anden side vil jeg jo helst ikke bruge flere penge på udskiftningen end nødvendigt. Min svoger har understreget, at vi skal sikre os, at de nye vinduer er så energirigtige som muligt, for merprisen ved for eksempel vinduer med tre lag glas er så beskeden, at den hurtigt tjenes hjem igen i sparet varmeforbrug, hævder han, og det skal såmænd nok være rigtigt.

Jeg har surfet lidt rundt på nettet og søgt på ”vinduer priser” for at finde ud af, hvad de forskellige typer vinduer vil koste os. Da arbejdslønnen må regnes for at være ens uanset typen af vinduer, kan jeg se, at forskellene er så små, at de er ligegyldige. Så min kone skal nok få sit ønske opfyldt. Og alternativt kan jeg jo prøve Spar Vinduer i stedet.