Menu Luk

Vælg det helt rigtige telt

Teltudlejning til fest og camping

Skal du campere, holde sommerfest, eller noget helt tredje, så er det vigtigt at vælge det rette telt til lejligheden. Desuden skal du finde ud af hvad kvaliteten skal være, samt om du har nogle krav til dets udseende. Denne guide er baseret på de ting jeg selv fandt ud af i søgningen efter telte, både til campering og til fest.

Mine behov

I 2005 skulle jeg hjælpe en ven med at planlægge et bryllup. Det skulle være en havefest, da de havde en stor flot have og hellere ville bruge pengene på mad og underholdning, end på et stort fancy hotelarrangement. Vi undersøgte derfor mulighederne for teltudlejning i nærheden af Roskilde, hvor vi selv bor, da vi gerne ville ud at se på teltet.

Telte til havefester

Når du skal holde en havefest, hvad end det er et bryllup, jubilæum eller en ganske almindelig grillfest/havefest, så er der nogle forskellige telte som kan være interessant. Her er der et udvalg af telte til din havefest:

 • Standard festtelt
 • Pagode festtelt
 • Partytelt

Telte til camping

Når du skal campere er der en lang række muligheder hvad angår telte. Der er nemlig stor forskel på om du er en 5 personers familie eller om der skal to personer på tur i bjergene. De mest kendte telte er:

 • Kuppeltelt/iglotelt
 • Tunneltelt
 • Vintertelt
 • Lavvu/tippi

5 gode huskere

 1. Størrelse – Ligegyldigt om du skal anvende teltet til overnatning eller til et bryllup er størrelsen afgørende. Her bruges der ofte ’antal personer’ til at vurdere teltets størrelse, ligegyldigt om det er til at overnatte i eller at feste i.
 2. Udseende – Både for campingtelte og for festtelte er udseendet en vigtig faktor. Dette betyder ikke nødvendigvis at flottere er bedre, for ved denne faktor kan du også vælge at det er det praktiske som betyder noget og udseendet kan derfor tippe prisen i din favør. Ved udseendet er det både farver, placering af vinduer, samt teltets form, som spiller ind.
 3. Robusthed – Find ud af hvor ofte du skal anvende stigen og til hvilket formål. Nogle telte holder til meget lidt, men man kan også være tilbøjelig til altid at købe luksus, hvilket så er en skam når det bare ligger og bliver støvet efter én enkelt vandretur til Norge.
 4. Praktisk plads – Jeg kalder området for praktisk plads, men alt efter om det er et festtelt eller campingtelt, så kan man jo kalde det hvad man vil. I et campingtelt kan man vælge et telt med indbygget plads til praktiske ting, som f.eks. til at lave mad, opbevare mad og redskaber, mv. I et festtelt skal man nogle gange indregne plads til at der kan stå et musikband, DJ, eller generelt til sjove indslag på en scene.

Køb eller leje

Når man så har fundet frem til sine behov skal man finde ud af om det kan betale sig at købe eller leje et telt. Festtelte er typisk et lejeprodukt, men bruger man teltet ofte eller deles man om at erhverve et telt med nogle venner eller måske med naboerne, så kan det nogle gange betale sig ift. at leje et telt hver gang. Campingtelte er oftest et købeprodukt, men ønsker man at leje et camping telt, kan man nogle gange finde sådan en service på campingpladserne. På den måde kan man rejse afsted med et mere begrænset udvalg af udstyr og have plads i bilen til andre aktivitetsredskaber eller hvad man nu vil bringe med sig på sin ferie.

God fornøjelse!