Menu Luk

Babytøj – småt men prisen?

Babytøj er ikke billigt

Da vi fik vores første barn for snart fire år siden, blev det i både min mands og min familie opfattet som en kæmpe begivenhed, fordi vi havde forsøgt at undfange et barn i godt og vel et år, før det endelig lykkedes mig at blive gravid.

Det var måske også derfor, at alle i familien viste sig at være meget gavmilde med hensyn til barselsgaver, og vi fik stakkevis af babytøj og andet udstyr til den lille nye. Da jeg for et lille års tid siden fødte vores barn nummer to, var det i hvert fald en mærkbart mindre høst af barselsgaver, vi kunne indkassere, så der er nok ikke tvivl om, at det var den lange ventetid på vores første barn, der fik familien til at være så gavmild den gang.

Og de havde heller ikke været fedtede med gaverne, for næsten alle gaver var i en høj kvalitet. For eksempel fik vi en babysovepose, som viste sig at være virkelig god, og Jonas sov i den både dag og nat, så da han var vokset fra den, var den trods den høje kvalitet så slidt af mange gange vask, at jeg valgte at smide den ud.

Men jeg noterede mig mærket og modellen, for allerede på det tidspunkt havde vi snakket om at få endnu et barn, og så ville jeg have en magen til, for jeg har fået stor tillid til Motherhood babyudstyr, så det ville jeg også holde mig til med barn nummer to.

Heldigvis var der meget af tøjet og andet udstyr fra Jonas, som vi kunne genbruge til vores næste barn, men da det blev en pige, var der alligevel behov for nogle nye indkøb, for jeg synes altså ikke, man skal lægge en lille pige i for eksempel noget baby sengetøj med motiver, som helt tydeligt hører til en dreng.

Det må jeg så nok erkende, at min mand ikke var enig med mig i, men mænd går nok ikke så meget op i den slags, så han syntes sagtens, vi kunne bruge sengetøjet fra Jonas, selv om det var med meget drengede motiver. Han har nu nok ret i, at babyen er fløjtende ligeglad, men jeg synes altså, at det ser rigtigst ud, at tøj og andet til en lille pige er med feminine motiver og farver.

Men vi fik trods alt også forskelligt babyudstyr i barselsgaver, da Helene blev født. Mine egne forældre går meget op i, at den slags udstyr skal være så sundt og sikkert som overhovedet muligt for det lille barn, så de havde købt en ny sengerand som barselsgave, og da vi alle sammen på forhånd godt vidste, at det var en pige, jeg ventede mig, havde de heldigvis købt en i lyserødt med nogle søde motiver på.

På en måde kunne jeg godt tænke mig et tredje barn, men min alder er begyndt at trykke i den sammenhæng, for jeg nærmer mig snart de 40, så det er endt med en beslutning om at nøjes med to børn.

Andre artikler