Vægte giver motivation

Jeg har været igennem en længer varende slankekur, hvor jeg har skulle have min vægt under kontrol. Jeg har fra starten ville planlægge kuren på en måde hvor der var størst chance for det var noget jeg ville kunne  holde i fremtiden. Mit problem førhen har været at jeg har følt mig træt og uoplagt om morgenen, og det var egentlig mest det der gjorde jeg besluttede mig for der skulle ske noget. Spiser man ikke sundt og dyrker man ikke motion, så er det man føler sig træt hele tiden.

Vejede alt mad

Jeg startede med at veje alt min mad med en vægt, for at få et overblik over hvor meget jeg egentlig indtager. Jeg kombinerede den viden med en badevægt, for at se hvordan det egentlig påvirkede min vægt. På den måde kunne jeg se om jeg indtog for meget eller om det lå på et passende niveau.

Kostomlægning

Næste skridt var at ligge kosten om, så jeg indtog sundt mad og ikke kun tomme kulhydrater. Jeg havde før en tendens, til at spise noget hurtigt mad som typisk ikke var særligt sundt. Derfor har jeg haft søgt en masse information omkring den helt  rigtige kostsammensætning og studeret madpyramiden som i de gamle skoledage.
Jeg søgte desuden råd hos en diætist som hjalp mig med at sammensætte en sund kostplan.

Motion

Efter jeg havde fået kostplanen på plads, skulle der gøres noget ved mit aktivitetsniveau i hverdagen. Jeg startede med at droppe bilen og tage de 5 kilometer jeg har på arbejde, på min cykel. Det var rigtigt hårdt i starten, men nu er det en dejlig tur og man føler sig frisk når man kommer frem på arbejdet.

Jeg er desuden begyndt til zumba, som er en slags danse aerobic hvor man virkelig for sved på panden. Men jeg synes også det er rigtigt sjovt, hvilket jo også er vigtigt hvis det er noget man skal kunne holde fremover.

Jeg vejer mig dagligt med min vægt og følger med i hvordan vægten bevæger sig. På den måde  sørger jeg for jeg når mine mål. Målet har som sagt altid været at det skulle gå stille frem og ikke bare smide en masse kilo til at starte med.

Det er gået rigtigt godt og jeg har fået lagt hele min livsstil om og det har givet mig en helt ufatteligt energi.

Kom i gang – Alle kan gøre det

Jeg har fået det så meget bedre med mig selv og jeg har fået mere overskud i hverdagen. Jeg kan derfor kun anbefale at man kommer i gang. Man behøves ikke være fanatisk omkring det, men en kostomlægning og man sørger for at være aktiv i dagligdagen, kan rykke dig rigtigt meget som person.
Det kan slet ikke beskrives hvor meget det betyder at få mere energi. Du bliver ikke kun selv mere glad men også dine nærmeste og dem du ser til hverdag vil kunne mærke på dig, at du er blevet en mere glad person. Husk humør det smitter.