Menu Luk

Min nye mikrobølgeovn gør min hverdag langt lettere

Opfindelsen af mikrobølgeovnen synes jeg simpelthen er så fantastisk. Den gør bare min hverdag så meget lettere, når jeg har brug for det på grund af tidsmangel. Så når jeg står og har brug for at min madlavning skal gå langt hurtigere end normalt, foregår det som regel i min nye mikrobølgeovn. Madlavning i mikrobølgeovn tager ingen tid, så det er bare helt perfekt, og det er simpelthen et genialt apparat, at have stående i sit køkken. En af de madvarer, som jeg bruger meget når min madlavning foregår ved hjælp af min nye mikrobølgeovn, er færdigretter, som jeg køber i supermarkedet. Derudover bruger jeg den også til, at opvarme vand, til min the. Ellers har jeg indtil videre også brugt den til, at lave mig en god omgang popcorn, når jeg har haft venner på besøg til en dejlig film aften. Egentlig kan du bruge den til ufattelig mange ting, så hvis du ikke allerede har en mikrobølgeovn er det, da bare med og få skaffet dig en. De kan nemlig fås til næsten ingen penge flere steder på internettet og de diverse supermarkeder.

Manden bag opfindelsen af mikrobølgeovnen

Efterhånden som jeg har fået brugt min mikrobølgeovn mere og mere, bliver jeg også mere imponeret over hvor dejlig en maskine det nu engang er – og hvor genial personen som har opfundet mikrobølgeovnen måtte være. Derfor søgte jeg for sjov lidt informationer omkring, hvem personen nu engang er. Det viser sig, at manden bag den første mikrobølgeovn er en amerikaner. Han opfandt den første mikrobølgeovn ved et tilfælde, da han kom til, at smelte noget chokolade via en radar, han brugte på sit arbejde indenfor våben industrien. Dette foregik i 1945. Derefter testede han så samme metode på popcorn, hvilket i dag vel er et af de mest anvendte produkter i en mikrobølgeovn. Som sagt så prøvede amerikanerne (Perry Spencer), samme metode på popcorn, og det virkede, således de begyndte og poppe. I 1947 præsenterede Perry Spencer så den første mikrobølgeovn, hvor han havde patent. I dag kender vi til mikrobølgeovne, som bruger omkring de 700 – 800 watt, men dengang brugte hans første mikrobølgeovn hele 3000 watt og var stor og klodset med en størrelse på hele 1,7 meter i højden, samt en vægt på knap 350 kilo. I dag er vi vant til, at flere og flere forbrugere har en mikrobølgeovn i hjemmet, men i starten var de kun anvendt i toge og luksuslinere.

Metal i mikrobølgeovn

Det kan ikke anbefales, at du propper metal i din mikrobølgeovn, hvilket jeg er kommet til en enkelt gang. Har dog senere hen fået af vide, at metal i mikrobølgeovn kan ødelægge selve metallets udseende da der kan forekomme lysbuer på overfladen. Derudover kan selve den opvarmede metal, i værste tilfælde ende med at skade det indhold du skulle have varmet i form, af mad.

Andre artikler