Menu Luk

Udnytter du muligheden for at bruge billeje ?

I Danmark der er vi kendt for at gøre ting som vi plejer. De fleste af os, gør ting som vi plejer at gøre, og vi kan faktisk ikke en gang give en god grund til at vi gøre det – Udover lige at sige “Sådan plejer vi at gøre” Der har i gennem mange år været tradition for, at en stor del familie Danmark, startede bilen for at køre på ferie hvert år. Sådan er det også stadigvæk, og det er nok fordi der ikke er så mange der tænker over det. Sådan plejer det jo bare at være.

Der er dog mange gode grunde til, at man måske burde tager på billeje i stedet for. det kan i mange tilfælde vise sig, at være klart billigst økonomisk. Hvis du plejer at købe nye bil hvert 4. år som mange gør, og grunden at de gør det, det er fordi bilen skal kunne holde til turen syd på hvert år. Det er uden tvivl også hårdt ved et bil at køre så mange kilometer på så kort tid. Hvis du fx. køber en typisk familiebil til fx. 350.000, kører omkring 1000 kilometer på 4 år. Når du så sælger den igen, så får du måske 150.000 kroner for den. Du har med andre ord tabt 200.000. hvis du deler dette op på de 100.000 kilometer du har kørt, så har du en udgift til værditab på 2 kr. på. kilometer. Hertil skal jo så lægges løbende service udgifter, brændstof & vægtafgifter. Det er faktisk årsagen til, at billeje kan være et rigtig godt alternativ.

Hvis du kører 5000 kilometer på din sommerferie, så har denne jo faktisk kostet dig 10.000 kr. i værditab. Prøv for sjov at gå ind på hjemmesiden http://www.blog.find1lejebil.dk/, for at se hvad du skal give for at leje en by i fx. 2 uger. Hvis du nu har kigget lidt på priser på billeje, så du så se hvilken bil du har mulighed for at leje, og hvad det koster. Ville du måske ikke hellere bruge billeje til at leje en Mercedes fx. Den er billigere end hvad du taber i din egen bil, og hvis du har givet 350.000 for din bil som jeg brugte af eks. Så er sandsynligheden for at du har købt en ny Mercedes ikke særlig stor. Lyder det ikke meget tillokkende at bruge billeje til at leje en stor bil til at køre på ferie med. Hjemme i hverdagen kunne du så vælge at beholde din bil lidt længere, og hvis du ikke længere kører i den på ferie, så kører du ikke så mange kilometer, og dermed holder din bil længere. Du spare derfor mange penge løbende, og hvis du så regner låneudgifter med ind i mit regnestykke ovenfor, så bliver det bare meget mere attraktivt at bruge billeje. Prøv at tænk over det, og drøm så også om, hvordan det ville være at køre på ferie i en Mercedes. Tro mig, køre glæde for en helt anden betydning for dig fremover, og har du prøvet dette en gang, så vil du gøre det hver gang du tager på ferie. Det sker der dog ikke det store ved, for husk du sparer penge når du bruger billeje.