Træt af havearbejde? 7 tips til sjovere havearbejde

Det er ikke alle der ser frem til havearbejdet der starter nu hvor det bliver bedre vejr, så hvorfor ikke gøre så meget så muligt ud af, at det skal være sjovt for hele familien. Det er tit simple ting der irritere og gør arbejdet kedeligt, og ligeså simple løsninger kan der være, for at gøre det hele meget sjovere. Aktiver dine børn og sørg for du har hvad der skal til, for at få et godt resultat. Her er et par gode råd og tips til havearbejdet.

Tips til sjovere havearbejde

 

  1. Start småt, tag dig af de små ting først, ordne de mindre bede og se hvordan de små ting faktisk gør en stor forskel, det får også det store arbejde til at se bedre ud når du når til det. Hvis du mangler lidt nye små projekter, så kan du evt. gå i gang med at lave små blomster bede i mælkekartoner eller konservesdåser. Det kan man få mange timer til at gå med sammen med familien.

  2. Lad være med at være perfektionist omkring arbejdet imens du arbejder. Du kan altid gå tilbage og rette småting efter du er færdig. Det er helt okay at dine rækker og buske ikke er i vater, og hvis du gerne vil have en perfekt busk, hæk eller andet, så gå tilbage til den efter du har gjort det grove arbejde.

  3. Lav et område i haven hvor børnene kan grave og hygge sig uden at være bange for at ødelægge noget i haven. Børn elsker at sidde og grave efter sten og regnorme, så giv dem muligheden, det behøver ikke være en fin dyr sandkasse eller lignende, bare et lille område hvor du alligevel ikke har plantet noget særligt.

  4. Skaf dig nogle haveredskaber i børnestørrelse, børn er meget nemmere at have med at gøre, når de er distraheret af noget leg. Så slipper du også at være nervøs for børnene kommer til skade på dine haveredskaber.

  5. Plant nogle sjove ting, det kunne eksempelvis være et lille bed med solsikker eller lignende, det er altid sjovt at gro noget man ikke normalt plejer at se i haven. Det giver også dine børn noget at kigge på, der er lidt sjovere og mere fascinerende end andre planter. Det behøver ikke være solsikker, det kunne også være grøntsager af forskellig art, og andre spiselige ting, jordbær er altid gode til børnefamilier. Det giver både forskellige spændende lugte, smage og vil give dine børn lidt udfordringer til sanseapparatet.

  6. En anden ting man tit glemmer er, at uden det rigtige udstyr, er det surt at skulle arbejde i haven. Og andre steder for den sags skyld. Der er ingen grund til at gøre opgaven sure end den allerede er, ved at gå rundt i arbejdstøj og -sko der ikke er komfortabelt eller som ikke lader din krop og fødder ånde ordentligt. Så se efter noget kvalitetssko, det kunne eksempelvis være noget i stil med dem som håndværkere går med, et par gode håndværkerbukser, en termovest og en god windbreaker eksempelvis. Så er man godt kørende.

  7. Derudover er der selvfølgelig godt værktøj, som altid gør arbejdet nemmere. Det kunne også være noget så simpelt som et godt multitool, gode haveredskaber, høretelefoner med radio osv., da det faktisk vil gøre en stor forskel. Kvalitetsudstyr gør bare alting lidt lettere – og meget sjovere.

Håber mine tips kan bruges og i får hygget jer en masse ude i de danske haver! God vind og god sommer.