Kaffekapsler der passer til Nespresso

Man åbner maskinen, putter en kapsel i og trykker på knappen. 25 sekunder senere har man en friskbrygget espresso. Og prisen? Den er typisk 3-4 kr såfremt man bruger de originale kaffekapsler fra Nespresso.

Det er altså ikke en billigste kop kaffe man får, og har du allerede maskinen? Ja så har du ikke mange billige alternativer. Eller rettere sagt, du havde ikke.

Der er nemlig kommet et væld af konkurrerende produkter til Nespresso’s egne kapsler, og derfor kan du vælge blandt et stort udvalg af billige kaffekapsler der passer til Nespresso.

Espresso kapsler til NespressoDe seneste mærker der er at finde i super markeder og på internettet er blandt andet:

  • Cafe Noir
  • Dualit
  • Cagliari
  • L’or Espresso
  • Carte Noire

Og mange mange andre. 

Priserne spænder vidt men holder sig typisk indenfor 2-4 kroner per kapsel ligesom Nespresso’s egne. Du kan læse om priser på kaffekapsler her, hvor det vises hvad forskellige mærker koster i supermarkedet eller hos Nespresso selv.

På internettet findes der dets uden et bredt udvalg af flere mærker, og typisk kan man opnå en mængderabat eller spare fragten hvis man køber til lidt mere end en måneds forbrug.

Findes der kapsler der sidder fast?

Ja, det gør der bestemt. Jeg vil helst ikke pege fingre, men der har været et par billigere mærker der sad fast i maskinen. Derfor er det ikke altid ideelt at gå efter de billige kapsler.

Smager de bedre?

Det er selvfølgelig en smagssag. Nespresso har en meget bestemt smag der efter min mening ikke har den klassiske espresso smag. Heldigvis er udvalget blevet så stort at du uden problemer kan finde en variant du kan lide. Det bedste bud er at prøve forskellige smagsvarianter inden man vælger sin faste kapsel.

Hvilke maskiner passer kapslerne til?

Nespresso har mange maskiner, både til erhverv og private. De fleste Nespresso kompatible kaffekapsler passer til maskinerne solgt til private. Det glæder maskinerne U, Citiz, Pixie, Lattissima og Maestro. Da maskinerne anvender kapsler af samme form, vil samtlige kompatible kapsler passe til maskinerne.

Erhvervsmaskinerne findes der endnu ingen løsning mig bekendt, derfor må man nøjes med Nespresso’s egne kapsler.

Er de kompatible kapsler anderledes?

Lidt er de selvfølgelig, men indholdet er kaffe – og du får næsten altid en smertefri oplevelse. Typisk er kapslerne allerede åbne i bunden, derfor er kapslerne pakket ind i folie for at bevare kaffens aroma og smag. Så snart folien er åbnet, begynder duften og smagen at blive mindre. Derfor skal kaffekapsler der er åbnet helst drikkes hurtigst muligt.

Selve opbevaringen er den samme som alle andre kapsler. De skal ikke opbevares i direkte sollys, og bør være lige under stuetemperatur. Man kan putte dem i køleskabet, men det gør ikke direkte noget for at bevare smagen eller aromaen.

Der findes fyld-selv kapsler, de ødelægger dog lidt ideen i at kunne lave en kop kaffe nemt og smertefrit idet man skal stå og påfylde kaffe. Det bedste alternativ her er en rigtig espressomaskine. Fordelen er selvfølgelig at man selv kan vælge sin kaffe, og kværne bønnerne så de er friske når man brygger en kop. Derved forbedres smagen ganske betragteligt. Men igen, er pointen ikke at man skal få en god kop kaffe hurtigt?