Billig rejseforsikring

Hvis du føler dig noget usikker med hensyn til, hvordan du er stillet, hvis du skulle blive syg under ophold i udlandet, så har du det lige som mange andre danskere.

Fra den 1. august 2014 ophæves den offentlige rejsesygeforsikring, som hidtil har sikret, at du og andre danskere under rejse i et EU- eller EØS-land har fået dækket eventuelle udgifter til medicin, lægebehandling eller hospitalsophold inden for den første måned – i tilfælde af akut opstået sygdom.

Fra gult til blåt sygesikringskort

I stedet skal man anskaffe sig et blåt EU-sygesikringskort, som er gratis, og som mange allerede har. Man skal dog huske på, at det blå kort ikke går ind og erstatter det gule sundhedskort 100 %. Det blå EU-sygesikringskort giver én ret til den sygehjælp, der måtte blive nødvendig under et ophold, dog på samme vilkår som i det land hvor man opholder sig.

I nogle lande er der egenbetaling for egne borgere, og det vil der så også være for dig, hvilket kan betyde, at du risikerer at skulle betale for lægebesøg eller hospitalsindlæggelse. Det skal også pointeres, at det blå kort ikke dækker hjemtransport. En rejse kan dermed gå hen og blive særdeles dyr, hvis du skulle få brug for sundhedssystemet i et andet land, og det er derfor en god idé at overveje, om du bør tegne en privat billig rejseforsikring.

Vær opmærksom på dit behov for rejseforsikring

Der findes mange aktører inden for dette område, og man bør derfor se sig godt for, inden man bestemmer sig for en billig rejseforsikring. Det kan naturligvis altid lade sig gøre at få en rejseforsikring til en billig penge, man skal dog være opmærksom på specielt tre punkter, som kan have endog stor betydning for prisen:

• Dækning
• Selvrisiko
• Service

I den forbindelse kan det absolut betale sig at forhøre sig hos enkelte forsikringsselskaber, inden man beslutter sig, så man får en rejseforsikring, der dækker præcis de behov, som man måtte have. Det er nemlig ikke kun ærgerligt, men kan vise sig at have meget negative økonomiske konsekvenser, hvis man tegner en rejseforsikring og så på et senere tidspunkt finder ud af, at den ikke dækker, som man havde forestillet sig.

Det handler i bund og grund om at gøre din ferie så tryg og sikker som overhovedet mulig. Når man sætter sig ind i flyveren eller bilen, så skal det eneste man fokuserer på gerne være hvad man skal lave i ferien og hvilke oplevelser man glæder sig allermest til. En ferie skal være afslapning, nydelse og oplevelser eller gerne alle 3 ting på samme tid i løbet af den eller de uger man nu er afsted på ferie.
På en rigtig god ferie er der ingen bekymringer, og slet ikke nogle i retning af hvordan man står stillet, hvis man skulle være uheldig og komme galt af sted.
Disse ting bekymringer fejer man fuldstændig af bordet, ved at tegne en god og dækkende rejseforsikring, og den kan for den sags skyld også stadig være billig selvom den er rigtig god og dækker alt hvad du har behov for.