Menu Luk

Supreme streetwear

Jeg har bevæget mig ud i ukendt land i dag. Jeg har nemlig været på indkøb. Det er længe, siden jeg sådan har gået i butikker og kigget på forskellige produkter. Nu er det ikke fremmed for mig at kigge på varer i butikker. Det er ikke det, der er det fremmede. Nej. Det, som var, og er fremmed for mig, var de produkter, jeg kiggede på. Streetwear produkter. Jeg ved godt, hvad streetwear er, troede jeg. Men jeg var faktisk ikke klar over, at det sådan er en hel trend for sig selv.

Dækker bredt

Jeg har altid troet, at det bare handlede om jeans, t shirts og sneakers. Det handler det også om. Men ikke bare det. Det handler også om halstørklæder, kasketter og jakker. Og så er der helt klart noget med farvevalg og motiver på t shirts, som jeg slet ikke var opmærksom på. Ja, jeg har lært meget. Fx så hedder det ikke en sweatshirt med hætte. Det hedder en hoodie. Det hedder heller ikke en kasket. Det hedder en cap. At der også findes forskellige firmaer, der er bedre til streetwear end andre, var jeg sådan set heller ikke klar over. (Det hedder heller ikke firmaer – men ’brands’.) Fx så hedder et brand inden for streetwear ”Supreme”.

Fik lidt hjælp

Ja, tro ikke, at jeg har fundet ud af det her helt alene. Jeg har nemlig været på indkøb sammen med min nevø. Han er 17 år gammel og sagde ja til at hjælpe mig, da jeg spurgte ham. Hans jævnaldrende fætter har nemlig fødselsdag i næste uge, og da jeg så, at der kun stod en ting på hans ønskeseddel, måtte jeg have hjælp. Min nevø og jeg var derfor på tøjindkøb. Han viste mig, hvad streetwear er. Han forklarede mig, hvad de forskellige brands og klæder kaldes.

Supreme T-shirt

Og ja, vi kiggede da også efter en Supreme t shirt til hans fætter, men fandt ikke en i butikkerne, vi gik i. De er ikke så nemme at finde. Man kan finde dem på nettet, fik jeg at vide. Så da vi var kommet hjem i min lille lejlighed, gik vi på nettet. (Jeg ville have sagt internettet – men det siger man åbenbart ikke længere… .) Her fandt min nevø, en flot – og dyr synes jeg – t shirt fra Supreme, som han syntes, at jeg skulle købe til hans fætter. Jeg fandt kreditkortet frem, og vi lavede indkøbet. Jeg håber, at blusen kommer frem i tide, så jeg kan pakke den pænt ind, inden jeg skal til fødselsdagsfest hos min nevøs fætter. De skrev godt nok på deres site, at der var leveringstid på op til 3 dage. Så det skulle være realistisk.

Efter at have købt gaven lavede min nevø og jeg wok-mad, hyggede os og fik en god snak om, hvad han vil fremover, inden han tog hjem til sig selv. Jeg huskede at sige mange tak til ham for en hyggelig dag og for at have lært sin gamle tante alt om streetwear og have hjulpet med at finde en god gave til hans fætter.