Menu Luk

Sommerjob

Vores datter Anne på 19 år har fundet sig et rigtig spændende og udfordrende sommerjob, som hun skal i gang med efter at have afsluttet sin studentereksamen til sommer. Hun har fået arbejde på et bureau i Rønne, der udlejer feriehuse på Bornholm. Og det betyder, at hun skal flytte fra sit barndomshjems trygge rammer og i stedet bo i en lille etværelses lejlighed i samme bygning som det kontor, hvor hun skal arbejde.

Vi, hendes forældre, har undret sig lidt over, at sådan et udlejningsbureau kan bruge en så ung og erhvervsmæssigt helt uerfaren pige til arbejdet. Det består i almindeligt kontorarbejde, modtagelse af gæster, der har lejet et sommerhus på Bornholm, og kontrol af husene mellem to udlejningsperioder.

Men der er en forklaring på, at bureauet har valgt netop Anne til jobbet. Det hænger sådan sammen, at en af hendes lærere på gymnasiet er bror til indehaveren af det bornholmske bureau, og han har været så rar at anbefale Anne, fordi han kender hende som en stabil og dygtig pige, der er i stand til at tænke selv.

Dertil kommer også, at Anne sidste år havde et sommerferiejob, hvor hun stiftede bekendtskab med en del af samme branche. Det job indebar dog kun, at hun skulle registrere udlejningerne i det computersystem, som det pågældende bureau benytter, men der er tale om samme system i det bornholmske bureau, så Anne kan træde til med betjeningen af systemet allerede fra dag et.

Selv glæder Anne sig virkelig meget til at bo på Bornholm i et par måneder, før hun skal begynde sit studium på universitetet. Selv om hun får temmelig lange arbejdstider, vil der naturligvis også være tid til at slappe lidt af på den smukke ø i Østersøen og vel også leve livet lidt sammen med andre unge, hun møder på Bornholm.

Hun får den store fordel, at hun får stillet en bil til rådighed hele tiden. Den har hun jo brug for, når hun skal rundt på øen for at tjekke de forskellige sommerhuse på Bornholm, når en udlejningsperiode er afsluttet. Hun har på forhånd fået at vide, at hun også godt må bruge bilen på sine få fridage og om aftenen, når bureauet er lukket.

Anne er allerede begyndt at forberede sig på sommerens arbejde. Hun bruger således en del timer ved computeren for at sætte sig ind i de forskellige seværdigheder på Solskinsøen, så hun kan blive klædt ordentligt på til at servicere de gæster, hun får besøg af på bureauet.

Hun undersøger også hele markedet for feriehuse på øen for eventuelt at få gode ideer. I går gik hun på Google og søgte på Sommerhusudlejning Bornholm for at danne sig et indtryk af, hvordan for eksempel konkurrenterne til det firma, hun skal arbejde for, udlejer deres sommerhuse.

Min kone og jeg har valgt at holde en enkelt uges ferie i starten af den periode, Anne skal arbejde på Bornholm. På den måde kan vi følge hende derover og så selv holde en uges formentlig afslappende ferie.

Andre artikler