Skal det på papir?

Det er forunderligt, hvor tit man støder på, at et eller andet firma ikke tænker sig ret godt om. Jeg oplevede det her forleden weekend, da vi havde valgt at tage ud i vores sommerhus for at gøre det klart til vinteren – få lukket af for vandet og den slags. Jeg smuttede ned forbi det halvtag, hvor der er opsat postkasser til alle de næsten 200 sommerhuse, der ligger i det område. Mit formål var selvfølgelig at kontrollere, om der skulle være noget post til os, hvilket der i øvrigt ikke var.

Ovenpå de sammenbyggede små postkasser lå der en masse store stakke af tilbudsaviser, som ingen på denne årstid vist kan være særligt meget interesseret i. Jeg kom til at tænke tilbage på sommerperioden, hvor der bor mennesker i mange af husene. På den årstid står folk nærmest i kø for at få fat på tilbudsaviserne, som tilsyneladende er meget populære hos mange mennesker.

Og på den tid af året er der aldrig reklamer nok til at dække behovet, mens det er helt anderledes her i det sene efterår, hvor der kun sjældent er nogen i sommerhusene. Det er på det punkt, at jeg ikke forstår, at det distributionsfirma, der leverer tilbudsaviserne, ikke kan tænke så langt, at der skal afleveres færre stakke med tilbudsaviser i vinterhalvåret end om sommeren, hvor der er langt større afsætning af dem hos områdets beboere.

Det er da ressourcespild af karat at smide måske 50 stakke med reklamer, når den chauffør, der kommer med dem en gang om ugen, kan konstatere, at de fleste af dem stadig ligger der ugen efter.

Nå, dem om det, men da jeg nu havde fået øje på dem, tog jeg nogle få af tilbudsaviserne med hjem i sommerhuset, for min kone havde sagt, at hun ville køre ind til byen for at købe ind til noget aftensmad (hun finder opskrifter på for eksempel Atkins Kuren her), mens jeg fik ryddet lidt op i vores redskabsskur og givet plæneklipperen lidt olie hist og her, så der er klar til vinteren.

Min kone satte sig også og kiggede i en tilbudsavis fra det supermarked, hvor vi normalt køber ind, når vi er ude i sommerhuset. Lidt efter spurgte hun, om jeg kunne tænke mig en ret med kylling til aftensmaden, for supermarkedet havde et godt tilbud på kyllingefileter, som hun gerne ville lave et eller andet med.

Fint med mig, svarede jeg, for jeg kan bestemt godt lide kylling. Men faktisk havde jeg lidt tidligere tænkt, at vi jo også kunne fejre sæsonafslutningen for sommerhuset med en god bøf, men det nævnte jeg ikke noget om, for jeg ved fra tidligere, at der ikke er nogen slagterforretning inde i byen, og det med gode bøffer fra en disk i et supermarked er ikke noget, man kan regne med, hvad kvaliteten af kødet angår.

Min kone kørte af sted og havde medbragt supermarkedets tilbudsavis, så hun i butikken kunne kigge efter, om der var flere gode tilbud. Imens gik jeg i gang med de praktiske opgaver, hvorefter vi fik en dejlig kyllingeret med en flaske vin til.