Menu Luk

Højere rente i vente?

Så godt som alle danskere har gæld på den ene eller anden led, hvad end om det så måtte være i form af forbrugslån (www.laaninfo.dk/forbrugslaan/) der er optaget, eller om det er et boliglån hvor der stadig mangler noget tilbagebetaling før det er ude af verdenen. Derfor så er det også særdeles relevant for det danske samfund hvordan renteniveauet er og hvad fremtidsprognoserne omkring niveauet er.

På nuværende tidspunkt er der tale om rekordlave renter, både på forbrugslån du optager i banken men også ved ganske almindelige boliglån. Af den grund, så er det også værd at bemærke sig, at de nyeste rapporter siger at der sandsynligvis vil ske en markant ændring i renteniveauet fremover. Hvis du er i tvivl omkring hvad det kan have af betydning for dig, så kan du finde et hav af online beregnere som kan vise dig hvad det vil betyde med renteændringer på ganske få procent – på et boliglån vil det nok overraske mange hvilken ændring det egentlig bevirker hver eneste måned.

Det kommer næppe som en overraskelse for nogen, at renteniveauet ikke kan bibeholde det lave niveau der er pt. Derfor så har der forhåbentligt også været mange danskere som har valgt at bruge de gode tider i den henseende, til at ruste sig bedre imod fremtidige udgifter som er forbundet med skift i renteniveauet. Helt konkret, så kan man eksempelvis via sit boliglån, og den besparelse der har været i betaling af renter de seneste år, brugt differencen til at afbetale mere på lånet eller på anden måde nedbringe gæld.

Hvis man har haft både boliglån og forbrugslån, så er det ikke nødvendigvis det smarteste træk at bruge det ekstra råderum fra rentefaldet på boliglånet, til at afbetale dette lån hurtigere – faktisk vil den virkelige gevinst være hvis man kan få afdraget massivt på sit forbrugslån, som derved vil forsvinde. Den højere rente som oftest er at finde på den låntype, da bankerne ikke har nogen sikkerhed (Aktiv) som kan garanterer dem en tilbagebetaling, gør at du her kan hente en masse værdi og give dig en bedre økonomi på lang sigt.

Grundet krisen, så er det de færreste danskere som i dag vælger at gå ud og optage lån som de er bevidste om kan blive svære at betale tilbage. Men der er dog den del af markedet, som tidligere er blevet presset meget på grund af man ikke havde forberedt sig på det skift i markedet som kom i 2008. Ved ikke at være forberedt, så står mange af disse personer i dag i det dilemma, at de ikke har råd til at betale af på de allerede oprettede lån – hvorefter mange så går på Google og søger efter lån penge, hvorefter de optager flere forbrugslån til at afbetale på de forbrugslån som de allerede har optaget men ikke har råd til at betale af på – det er en ond cirkel og du bør derfor altid sikre dig, at du står i en fornuftig situation selv hvis du bliver arbejdsløs eller andre ydre omstændigheder skulle ske som har indflydelse på din privatøkonomi.