En artikel om USB stick i Danmark

Salget af USB stick er blevet højt i Danmark, efter de er blevet meget billige med tiden og stadig bliver billigere. En USB stick kan fås til langt under 100 kr. Hvor de for 10 år siden kunne koste 300 kr. Med 16 mb plads. Nu kan man for samme pris for adskillige antal GB plads på sin USB stick. Nærmest alle elektronik butikker sælger dem og de er tit på tilbud hos de store supermarkeder til meget små penge og de sælger som varmt brød en søndag morgen hos en bager.

Før USB stick brugte man disketter, hvilket overhoved ikke bliver brugt længere da USB stick har afløst helt. En USB stick nu om dage bruger USB 3, hvilket vil sige den kan flytte data hurtigere end den forrige version USB 2. Heldigvis er USB stick bagud kompatibel så en USB stick kan bruges i alle USB porte. Det er en fordel og vil sige at en USB stick med USB 3 kan bruges i en USB 1 port uden problemer, den vil bare flytte data langsommere end USB 3.

USB stick bruger det man kalder SSD disk, hvilket vil sige, den gemmer data direkte på enhedens chip og ikke som i en traditionel harddisk, der gemmer den på en skive. Fordelen ved at gemme de på en SSD disk, er den er bedre beskyttet mod slag og kan overføre data hurtigere samt bruger mindre strøm og fylder mindre. En USB stick er også handy at have med sig, for den fylder simpelthen næsten ingen ting og kan bare sættes i en computer og så kan man bruge det på USB stick med det samme.

Nu om dage laves USB stick ikke i Europa, men i østen og især Kina, da det er langt billiger end at få lavet dem i vesten, hvilket gør, de også kan sælge meget billigere. Generelt er salget af dem stigende, i takt med flere og flere brugere internet og computere mere og mere og flere som ikke har brugt det før, begynder at bruge det.

Går man i skole som fx gymnasiet, så er en USB stick smart og handy at have med, da det er bare at sætte den i computeren og så kan du gemme eller hente det der er på den. En super fordel er, hvis man ingen printer har der hjemme, kan man bare ligge det man vil printe på sin  USB stick og tage den med til en computer med printer og så bare sætte den i og tryk på udskriv.

På en typisk USB stick, kan der gemmes ufattelig mange Word dokumenter eller en del billeder, i forhold til den gamle diskette ingen bruger mere. Hvis du skrev en hel dag i Word og ville ligge den på din USB stick, vil den på ingen måde fylde ret meget på den. Det viser bare hvor meget data man kan gemme på sådan en lille en, som egentlig heller ikke fylder ret meget eller er på nogen måde tung.