Menu Luk

Sikre låse på Frb

For ca. 9 år siden flyttede familien ind i boligen på Frederiksberg. De gjorde meget for at sætte den pænt i stand, så den kunne være tidssvarende til en ung families behov. Nyt køkken og badeværelse, isolerende vinduesrammer og nye elinstallationer var nogle af de første arbejder, de fik lavet. Blikkenslager arbejder, og maling af værelser og stuen klarede de selv. Nu er de så i gang igen. Børnene er blevet noget større. Deres ældste er faktisk flyttet hjemmefra. Hun bor på Nørrebro.

Forleden havde de så indbrud i deres hjem. Det var en trist historie. Tyvene havde taget hendes smykker og dyre ure. De havde nogle kontanter liggende i en skuffe. De var også væk. Naturligvis. Hvis jeg var tyv og så 10.000 kroner i kontanter, så ville jeg sikkert også stoppe dem i min lomme.

Det forbistrede er dog, at deres forsikringsselskab ikke vil dække tabet. De mener ikke, at de kan se, at der tydelige tegn på indbrud. Og sandt nok. Det er der ikke. Indbruddet skete ved højlys dag. Mens den lille var i skole og forældrene, var på arbejde. Tyvene havde på en eller anden måde formået at komme ind uden at efterlade en opbrudt dør eller en smadret rude.

Låsesmed på Frederiksberg

Forsikringsselskabet tilkaldte en låsesmed på Frederiksberg, som kom og tjekkede låsene. Der var ikke tegn på, at tyveknægtene var kommet ind i lejligheden ved at bruge særligt værktøj. Men der var én ting: Nøglen til deres boligs hovedindgang var en gammel én. Mindst 15 år gammel. Selve låsesystemet var slidt. Og fordi det var en gammel lås, så ville forsikringsselskabet ikke dække. Ifølge låsesmeden og forsikringsselskabet bør man udskifte låsene ca. hvert 10. år. Det sikrer, at der kun er et begrænset antal nøgler til den specifikke bolig i omløb. Her var der tale om en nøgle og en lås, som var mindst 15 år gammel. Ingen ved, hvor mange reservenøgler der er blevet lavet, inden familien flyttede ind for 9 år siden. Det så nemlig ud, som om at tyveknægtene bare havde låst sig ind, og i fuldkommen fred og ro havde de kunnet finde værdier og kontanter, som de tog med sig, da de låste sig ud igen.

Familien indrømmede, at de ikke var klar over, at man faktisk bør skifte låsene ud, når man flytter ind i en bolig. De havde købt boligen. Kvarteret, som den ligger i, har et godt ry. Fredeligt og roligt.

Billig låsesmed i København

Men nu hvor skaden er sket, og de ikke får dækket deres tab, har de besluttet at finde en billig låsesmed i København, som kan komme og skifte alle nøglerne i boligen. Det kan jo sagtens ske igen, at der kommer tyveknægte forbi. Det vil de naturligvis gerne undgå.
Det er nogle dyre nøgler, de får nu i deres bolig: smykker, ure, kontanter plus prisen for låsesmeden, som er billig og de nye låse og nøgler.

Moralen: Husk at skifte låsene, når du flytter ind i en ny bolig. Du ved aldrig, hvem der har adgang til din bolig, hvis du ikke gør det!

Mere om Frederiksberg