Panasonic varmepumper til sommmerhuset

Panasonic har i dag et imponerende udvalg af forskellige varmpumper, der alle er yders velegnede til brug i de danske sommerhuse. Danmark er velsignet med et dejligt tempereret klima, der giver os både varme somre og kolde vintre. Disse klimasvingninger kan være en stor udfordring for de danske sommerhusejere, når det handler om at holde sommerhuset behageligt.

Der er mange forskellige måder at gøre det på, men der er visse fordele ved at anvende en luft til luft-varmepumpe frem for alternativerne. Disse fordele vil nu blive uddybet:

Et bedre alternativt til brændeovnen og el-radiator

Før i tiden skulle sommerhuse være noget primitivt. Derfor var det også logisk, at man skulle have en brændeovn. Brændeovnen var en billig måde at opvarme sommerhuset på, men desværre så medfører det også en del arbejde at holde en brændeovn ren og fyldt med brænde. I dag er der ikke mange, der gider beskæftige sig med denne type arbejde, når de er på ferie i deres sommerhus og el-radiatorer blev et populært alternativ til brændeovnen. El-radiatorer har bare en stor ulempe – de er dyre i drift.

Derfor er det ikke svært at forstå, at Panasonics luft til luft-varmepumper er blevet populære i mange sommerhuse. De er billige i drift og har ikke de samme vedligeholdelseskrav som en brændeovn.

Hold sommerhuset frostfrit

En af de største udfordringer for sommerhusejere rundt om i Danmark, er at holde sommerhuset frostfrit, når temperaturene virkelige daler om vinteren og sommerhuset står tomt. Det er selvsagt, at det ikke er muligt at gøre dette med en brændeovn. Det er derimod muligt at anvende el-radiatorer. Uheldigvis vil denne metode blive utrolig omkostningsfuld i længden – det er træls at betale en formue for varme, som man ikke har nogen direkte glæde er. Panasonics varmepumper kan indstilles til at blæse luft ud, der ikke er varmere end en 10 til 15 grader. Dette gøres nemt på den indbyggede termostat. I vinterhalvåret kan varmepumpen derfor holder sommerhuset et par grader varmt. Her er den største fordel ved at bruge en luft til luft-varmepumpe fra Panasonic naturligvis, at det er billigt.

Dejlig airconditions om sommeren

Det er naturligvis ikke sommerhusejerens eneste bekymring at holde sommerhuset varmt om vinteren, for det er jo i sommerhalvåret, at man tilbringer mest tid i huset. Derfor er det naturligvis også vigtigt, at sommerhuset er dejligt køligt, når solen bager udenfor. Som tidligere nævnt kan luft til luft-varmepumperne fra Panasonic temperaturindstilles. Dette var til stor gavn i vinterhalvåret, hvor man kunne holde temperaturen i huset over frysepunktet, men også i sommerhalvåret kan dette komme husets beboere til gavn. Termostaten kan indstilles til temperaturer, der gør sommerhuset behageligt at opholde sig i. På den måde kan varmepumpen fungere som aircondition, hvis sommerhuset skulle blive for varmt.

Endeligt skal man ikke glemme, at varmepumper generelt bare skaber en større luftgennemstrømning i husene. Dette vil også skabe et bedre indeklima og hjælpe med at fjerne skadelige partikler i luften.

Et godt råd er derfor – tag et kig på Panasonics modeller af luft til luft-varmepumper. Der er forskel på de enkelte modeller, og du kan helt sikkert finde den model, er passer perfekt til dit sommerhus, du kan se en oversigt her.