Billigt med piercinger

Nu skal du jo passe på, at du ikke bliver alt for forstokket, sagde min søster lidt i spøg til mig for et stykke tid siden, da jeg havde fortalt hende, at min datter, Sofie på 15 år, i et stykke tid havde plaget mig om at få en piercing i den ene næsefløj. Jeg har nemlig strittet imod, for selv synes jeg faktisk ikke, at sådan nogle piercinger er pæne, jeg synes tvært imod, at de nemt får sådan en ung pige til at se lidt billig ud. Og de ER billige – se her.

Pjat med dig, sagde min søster, de unge skal da have lov at skeje lidt ud med deres udseende. Det er jo normalt kun en overgang, og der er jo også forskel på piercing smykker. Hvis Sofie bare får et, hvor kun en lille, diskret perle er synlig på ydersiden af næsen, kan det da se meget pænt ud og slet ikke virke provokerende.

Min mand har også nævnt, at pigen nok burde få lov til at leve den slags tilbøjeligheder ud, for så går det over på et tidspunkt, så hun ikke længere gider at maje sig sådan ud, siger han.

Så jeg var på en måde blevet overmatchet, når både min mand og Sofies moster åbenbart mente, at det var helt i orden med den slags pynt i ansigtet. Jeg valgte at fortælle Sofie, at hun så godt måtte få en piercing, og jeg ville tage med hende ind til byen dagen efter, så vi kunne få det ordnet.

Der er en specialforretning, hvor jeg jævnligt handler, når jeg skal købe udstyr til min lille hobby, der går ud på at fremstille smykker selv. Jeg vidste, at de i forretningen også kan udføre selve piercingen og i øvrigt har et pænt udvalg af færdige piercing smykker, så vi tog ind til den forretning.

Mens Sofie fik lavet et hul i den ene næsefløj, gik jeg på jagt efter nogle perler med stort hul, som jeg mangler til en halskæde, jeg er ved at lave for tiden. Dem havde de heldigvis et stort udvalg af i forretningen, så jeg udvalgte mig nogle af glas i forskellige farver.

Forretningens indehaver kom hen til mig, for vi kender hinanden udmærket, og hun ville lige vise mig nogle nye magnetlåse til smykker, hun netop havde fået hjem. De var vældig fikse, og de var udstyret med ret kraftige magneter, hvilket jeg faktisk også har efterlyst, for de magnetlåse, jeg hidtil har brugt, har haft en tendens til alt for let at gå op, så man risikerer at tabe sit smykke.

Jeg købte en pose med 25 styk af de nye låse, og jeg snakkede lidt med indehaveren om, hvor lette de mon ville være at montere på for eksempel en armlænke. Hun foreslog, at jeg kunne bruge O-ringe til smykker imellem låsenes to dele og selve armlænken, for så vil det være legende let at montere dem, fortalte hun.

Sofie var færdig med at få lavet hul i næsen, så nu skulle hun bare finde det helt rigtige piercing smykke.