Menu Luk

På landet

Vi er flyttet på landet. Vi har købt en såkaldt hesteejendom. Med gode forhold til os og til hestene. Vi har 4 heste, men stalden har plads til 8. Ridebanen er god, og her er skov og strand tæt på. Vores hus er dejligt. Moderne og gode, lyse rum. Ikke så langt fra hvor vi bor, ligger der et lille gammelt bondehus. Der bor en gammel mand i det. Det var egentlig ham, der ejede det stykke land, som vores ejendom ligger på nu. Han solgte sin jord, da han gik på pension. Men han solgte ikke sit bondehus. Det er et museumsstykke, og han er i sig selv, noget af en unik herre.

Ned ad bakke

Desværre døde hans kone for ca. 4 år siden. Siden da er det gået ned ad bakke for ham. Han ser 20 år ældre ud, end han er, og han har ikke kræfter til at holde huset ved lige. Jeg kører tit forbi ham og ser til, hvordan det går. Har en termokande med friskbrygget kaffe med, og vi får en sludder om vejret og politik.

Stråtaget skal repareres

Forleden lagde jeg mærke til, at der er gået mos i hans stråtag. Jeg nævnte det for ham og spurgte, om vi kunne hjælpe ham med at få det repareret. Han svarede, at han ville være taknemlig, hvis vi kunne finde én, der er god til reparation af stråtag, men at det ikke skulle være ham den tækkemand fra Fyn, han havde haft ude for 15 år siden. Han gav mig navnet på ham. Jeg lovede ham at finde en anden.

Hjemme igen søgte jeg på Google efter ”stråtag på Fyn”. Jeg kunne ikke finde tækkemandens navn, som jeg havde fået. Firmaet må være lukket. Så jeg fandt telefonnummeret på alle de tækkemænd på Fyn, jeg havde fundet. Næste dag kørte jeg hen til den gamle mand, og vi fandt en tækkemand, som kunne komme med det samme og give et tilbud.