Menu Luk

Opslagstavlen

Det var en rigtig dejlig fest i lørdags. Min familie og alle mine venner kom for at fejre mig. Fødselsdagsfest. Jeg havde stået i køkkenet i dagevis for at lave hjemmelavede snacks, og retter og hjemmelavet is. Ismaskinen var virkeligt kommet på arbejde. Og heldigvis for det. Det var nemlig en varm lørdag, og isen blev i den grad værdsat. Og jeg fik gaver i massevis. Mine børn havde selv købt og lavet deres gaver til mig. Min mand var sluppet nemt over det med gaven: Et abonnement til en bogklub. Jeg elsker e-bøger og kan godt finde på at læse 3 – 4 romaner på en weekend.

Lamineringsmaskine

Min bror har dog givet mig den underligste gave, man kan tænke sig. Da jeg pakkede den ud, kunne jeg ikke forstå, hvad det var. De var nemlig en lamineringsmaskine!
Hvad i alverden bruger man sådan én til, og hvordan havde han fundet på at give mig sådan én. Ok, vi har lidt sådan en søskendekonkurrence om at give hinanden ubrugelige gaver, men en lamineringsmaskine? Han har vundet denne runde af konkurrencen. Er det en form for ’hævn’, fordi jeg gav ham et spil kricket sidst? (Han er bestemt ikke sportslig.)

Nu aner jeg så ikke, hvad jeg skal bruge lamineringsmaskinen til. Jeg har været på nettet for at se efter tips til, hvad man kan bruge sådan én til. Ok, man kan laminere navneskilte, som folk hæfter på tøjet til konferencer. Man kan også laminere brochurer. Aha, det er jo ikke lige det, jeg beskæftiger mig med. Jeg er ikke grafiker og har brug for at vise kunder eksempler på brochurer, jeg har lavet. Jeg trykker heller ikke sikkerhedskort for flyselskaber. Du ved de der kort, der sidder i nettet foran sædet i flyet. Og jeg trykker heller ikke visitkort eller navneskilte.

Opslagstavle

Et eller andet sted så jeg, at man kan laminere pressede blomster og blade. Hvem ejer en hard copy bog i dag? Og hvem presser blomster? Biologilæreren, måske. Botanik er ikke lige min kop te. Ej heller børnenes. Ok, lamineringsmaskinen kan bruges til fotografier, som man har printet ud. Det kan der være noget fornuftigt i. Eller en tegning, som et af børnene har lavet, og som gerne vil have op på sin opslagstavle. Men ellers, så kan jeg ikke rigtig se, hvad jeg skal laminere. Måske har ungerne noget, de gerne vil have pakket ind i beskyttende plastik. Jeg skal huske at spørge dem. Måske har de en god idé, så skal den realiseres. Men eller så vil jeg sige ”gratulerer” til min bror. Han har virkeligt ramt godt med at finde på den fødselsdagsgave. Det bliver noget af en udfordring, hvis jeg skal vinde næste runde. Måske skal jeg allerede nu lave en liste med idéer til ubrugelige gaver til ham. Den kan jeg laminere!
Indtil videre kommer den fuldstændigt ubrugelige lamineringsmaskine tilbage i sin kasse. Den kommer ned i kælderen, indtil et af børnene vil kunne få glæde af den. Måske om ikke så lang tid.  Den skal bestemt ikke stå på mit hjemmekontor.