Menu Luk

Naboen slipper for at slå dit græs i ferien

Mange mennesker drager henover foråret og sommeren sydpå til varmere himmelstrøg. I Danmark har vi oftest et godt naboskab, og nabo, overbo eller familie og venner, holder ofte øje med indbrudstyve og vedligeholder græsplænen, samt vander blomster osv.

Vi har som regel tyverialarm til at hjælpe med indbrudstyvene. Vejret i Danmark hjælper også ofte til med at vande blomster, og andet som kræver vand i haven. Det efterlader så græsplænen tilbage, som umiddelbart ikke får hjælp fra naturens side.

Denne del kan nu afhjælpes ved brug af robotplæneklipper, som mange danskere allerede har fået øjnene op for. Med en sådan robot i haven, passes græsplænen både når man er hjemme og på ferie. Dermed kan du faktisk undvære nabohjælp, når den 3 ugers lange ferie skal afholdes.

Teknikken fungere således, at man installere den medfølgende kantledning, rundt i kanten på græsplænen. Kantledningen skal robotten bruge til at aflæse indenfor hvilket areal den skal arbejde, og ikke mindst hvor den ikke skal arbejde. Derfor er det også vigtigt at man ligger ledning rundt om eventuelle blomsterbed eller den lille dam i haven. Når så denne er installeret, skal man første gang kører en lille tur med sin robotplæneklipper.

På den tur forklare man robotten, i hvilke etaper den skal slå græsplænen. F.eks. robotplæneklipperen fra Robomow slår græsplænen over en cyklus på 3 dage. Man vil derfor de første 3 dage kunne se en niveau forskel på sin græsplæne, men herefter vil man ikke med øjet kunne se forskellen. Man vil så have en nyslået græsplænen hele sommeren igennem, uden nogen form for manuel håndtering.

Derudover kan mange nikke genkendende til det at, en anden udfordring ved græsplænen er opsamlingen af det afklippede græs. Nogle gange også bortskaffelsen. Her har Robomow robotplæneklipperen en anden stærk fordel. Den klipper nemlig græsset så fint, at det afklippede græs falder ned imellem det stadig spirende græs, og anvendes som gødning. Dette kaldes bio-klip, og er samtidig rigtig godt for miljøet.

Robotplæneklipperen kan stå ude hele sommeren, i den medfølgende ladestation, som man placere et sted i haven, hvor den ikke genere synet. Mange er måske bekymret for, om deres elskede robot bliver stjålet. Dog bekræfter en email til en forhandler, at de ikke endnu indenfor de seneste to år, har oplevet et eneste eksempel på tyveri af robotterne.  Der er faktisk også i de nyeste udgaver af robotplæneklipperne, integreret en tyverisikring, med en kode, som skal anvendes for at kunne starte den. Dette afholder også potentielle tyveknægte fra at løbe med robotten.

Mon ikke vi indenfor de næste 2-3 år ser en stigning i disse robotter i de danske haver. Det kunne være hyggeligt, at gå en tur ned langs en villavej i en provinsby, og se robotplæneklipperen i aktion i forhaverne.

Så hvis du vil kunne tage på ferie, uden at skulle koordinere med nabo, familie og venner, kunne en robotplæneklipper være en løsning, for at få endnu mere fred og ro i din ferie.

Find din robotplæneklipper her: http://www.roboteksperten.dk/info/robotplaeneklipper