Mosaik og fliser i ældre hus

Da vi i foråret købte et hus fra halvfjerdserne i Humlebæk, var vores første projekt at installere nyt køkken og badeværelse. Ikke fordi der var noget i vejen med de to rum, men inventar, fliser og klinker var slet ikke vores smag, og vi så allerede nogle muligheder, da vi blev præsenteret for huset første gang.

Det var med vemod, vi forlod vores tidligere hus, men min mand var blevet forflyttet til en anden del af landet til et spændende job, som han ikke kunne sige nej til. Vores tidligere hus var et byhus i Ribe, vi havde indrettet det meget minimalistisk, og vores stolthed var køkkenet, som var beklædt med mosaik i rustfrit stål. Det var smukt og nemt at rengøre og passede perfekt til resten af rummet og i det hele taget til interiøret.

Huset i Humlebæk har ligesom vores tidligere hus en lukket atriumgård med udekøkken og en dejlig spiseplads, som vi allerede har benyttet os af flere gange i sommer. Når vi har fået renoveret badeværelse og køkken, går vi i gang med nogle ændringer af det nuværende udekøkken, hvor jeg gerne vil have opsat nogle italienske klinker fra dette firma.

Første projekt i det nye hus blev køkkenet, det blev ikke særlig besværlig, for min mand og jeg var enige om, hvordan køkkenet skulle indrettes, hvilke hårde hvidevarer der skulle installeres, og i det hele taget hvilken stil køkkenet skulle have. Køkkenet blev rigtig lækkert og funktionelt, lige vores smag med italienske klinker og den rustfrie mosaik, som matchede vores hårde hvidevarer i rustfrit stål. Dertil skal også siges, at håndværkerne, som vi havde hyret, gjorde et flot stykke arbejde, selv om det var første gang, de havde opsat mosaik i rustfrit stål.

Det blev lidt mere besværligt, da vi skulle beslutte os for ændringerne i badeværelset. Min mand havde en ide om, at vi skulle fortsætte stilen fra køkkenet med det blanke og enkle. Sådan var det nemlig i vores tidligere hus. Men jeg havde fået den tanke, at det kunne være flot med glasmosaik på gulvet, mosaik i en klar smart farve som modspil til stålet i rummet. Jeg viste min mand en limefarvet glasmosaik og foreslog begejstret, at glasmosaik i lime sammensat med håndklæder og andet interiør i lime ville være et perfekt match.

Min mand var i første omgang bestemt ikke enig, så jeg valgte at tage ham med til Flisestudiet, så han med egne øjne kunne se den smukke glasmosaik med et unikt farvespil. Heldigvis kunne jeg fornemme hans overraskelse, han sagde endda, at der jo altid var spændende muligheder med mosaik både til væg og gulv. Da vi kørte fra Flisestudiet, foreslog jeg, at vi lige kiggede ind i en forretning for at sondere, hvilke farver der fandtes i håndklæder, bademåtter og lignende. Den smukke lime farve var udbredt i forretningens sortiment, og pludselig sagde min mand, at farven jo ville passe rigtig godt til den rustfrie mosaik på væggen.

Badeværelset blev  smukt,  min mand  praler nærmest af stilen og mener, at det var ham, der fik ideen med lime farvet mosaik på gulvet.