Mit liv har ændret sig siden jeg opdagede e-cigaretter med nikotin

e-cigaret med nikotin

For mig er det nu slut med ikke at kunne smage min mad ordentlig. Det er slut med næsten at dø, når jeg skal op af trapper op til min lejlighed på 4. sal i en ejendom uden elevator. Det er slut med at skulle ud på altanen i alt slags vejr, for at ryge i hverdagen. Jeg har godt nok stået derude nogle gange i alt slags vejr, og tænkt hvorfor det nu lige var at jeg forsatte med at ryge. Det er også slut med mig, at skulle tænke over, om jeg lige have røget, når jeg skulle mødes med nogen, eller når jeg skulle sidde tæt sammen med nogen og arbejde. Jeg kan næsten ikke udtrykke, hvor glad jeg er for, at jeg er stoppet med at ryge. jeg har været ryger gennem 30 år, og det var jeg som sådan rigtig glad for. jeg kan huske at jeg tænkte, den gang der begyndte at komme gang i hele den snak omkring sundheden i at ryge, at nu havde folk røger i mange år, hvorfor skulle der så lige pludselig sket noget ved, at folk vare rygere. Jeg kan huske hvor sur jeg blev, dengang alt den snak omkring rygeloven var der. Hvorfor skulle det nu lige pludselig ikke være lovligt at ryge indenfor. Nu havde det jo været sådan i rigtig mange år, og fra den ene dag til den anden, så var det ikke sådan mere. Jerg var så sur, at jeg kan huske, at jeg var med i en demonstration, for at vide den følelse jeg havde. Jeg kan huske at jeg snakkede med nogen deriver, og vi fulgte os virkelig forfulgte på en eller anden måde. Det kunne jo ikke passe, for det var jo næsten en heksejagt som vi var ude i. Det var jo ikke sådan at de var på samme med, med folk der var overvægtige. Der var en accept af i befolkningen, at det var helt ok at sige til en ryger, at man ikke kunne lide hvad det var de havde gang i. Pludselig en dag, så fik jeg nok og jeg kunne ikke have det mere. Jeg besluttede mig derfor til, at jeg ville stoppe med at ryge. Jeg fik derfor undersøgt mulighederne lidt, hvordan man lige kunne gøre det på en god måde. Jeg havde været ryger i så mange år, at jeg var klar over, at det ikke ville blive nogen let opgave. Jeg fandt dog frem til, at det kunne med en rigtig god idé, at købe e-cigaretter med nikotin. På den måde så kunne jeg jo egentlig forsætte med at ryge i en periode, men hvor jeg ikke ville dels generer andre, og jeg ikke ville få alle de skadelige stoffer, som der er i helt almindelige cigaretter. Det var en super god start på mit rygestop, og det var jo egentlig kun den første dag, der var lidt svært. De efterfølgende dage, der var det faktisk langt fra så svært som jeg havde forestillet mig.

Jeg er nu stoppet med rygning,men der er en ting som jeg har lovet mig selv. Jeg vil ALDRIG snakke ondt om en ryger, og jeg stopper faktisk tit op for at snakke med dem.