Menu Luk

Fordele ved et jordvarmeanlæg

Jordvarme er en opvarmningskilde, der med stor sandsynlighed er kommet for at blive. Der er rigtig mange fordele ved at vælge et anlæg til jordvarme – det er bare de færreste danskere, der kender til disse fordele. Heldigvis kan du læse mere her og lære mere om opvarmningsmetoden, så du kan finde ud af, om jordvarme måske er noget for dig og din husholdning.

Store besparelser

Et jordvarmeanlæg sikrer store besparelser på elregningen og kan nærmest fra dag ét halvere det beløb, som du betaler. I forhold til denne besparelse, skal man selvfølgelig huske på, at der er en større udgift forbundet med etableringen af jordvarme, men i længden kan det blive en rigtig fornuftig investering – især hvis der er tale om et hus, hvor du har tænkt dig at blive boende i mange år.

Her må man heller ikke glemme at med de stigende varmepriser, vil besparelsen også bare vokse og vokse, så det er en god idé at komme med på jordvarme-bølgen fra starten. Jo før du får et jordvarmeanlæg, des før kan du få gavn af besparelserne – find inspiration her.

Godt til nybyggeri

Som det lige er blevet nævnt, så er der tale om en større investering, når en familie skifter til jordvarme. Dette skyldes, at der er en del nedgravningsarbejde. Hvis du er ved at bygge et nyt hus, er anlægget imidlertid meget nemmere at grave ned, hvilket også gør det en del billigere.

Denne fordel kan naturligvis kun bruges, hvis du er ved at bygge nyt, så det er ikke en fordel, der gør sig gældende for alle boligejere. For de boligejere, der allerede ejer huset, er det bare muligt at overveje, om det er nedgravningen og de ekstra omkostninger værd.

Vedligeholdelse

Endeligt, så er en af de største fordele ved at jordvarmeanlæg, at det stort set ingen vedligeholdelse kræver. Et oliefyr kræver for eksempel påfyldning af olie, men et anlæg til jordvarme er et lukket system, hvilket vil sige, at man som ejer ikke behøver fylde noget på. Det har med andre ord alt hvad det skal bruge.

Når jeg alligevel skriver, at der stort set ikke er behov for nogen vedligeholdelse, så skyldes det, at der i anlægget sidder et lille filter. Filteret i pumpen skal rengøres cirka én gang om året, men det kommer man også nemt ved.

Vil du have et jordvarmeanlæg?

Hvis du sidder nu og tænker, at jordvarme lyder super smart, så er det måske tid at tage næste skridt. Ved at kontakte forskellige forhandlere, kan du få uforpligtende tilbud på, hvor meget det ville koste at få dækket dine behov. Prisen kan variere fra forhandler til forhandler, så det er en god idé at hente et par forskellige uforpligtende tilbud, og du kan altid hente mere information via dette link.