Menu Luk

Miami rejser

Miami er over de seneste mange år blevet solgt, som et stort luksus ferieparadis, med hvide sandstrande, solskin og smukke solbrune kvinder, i alverdens tv-serier. Det er muligvis heller ikke helt forkert, for solen skinner ofte i Miami og varmen er heller ikke til, at komme udenom.

Specielt Miami Beach der er verdenskendt for sine art deco-bygninger der står ned langs Ocean Drive og blev opført tilbage i 1930’erne. I dag er Miami Beach dog meget mere end bare de berømte art deco-bygninger. Området er fyldt med lækre og luksuøse hoteller, restauranter, barer og natklubber, hvor det er muligt, at få en fantastisk oplevelse, så længe man er klar til, at betale for det. Og man kan faktisk få en ferie på afbetaling: https://huskdetblaa.dk/rejser-paa-afbetaling/

Ekstremme vejrforhold

Selvom vejret store dele af året er godt i Florida og omkring Miami, er det alligevel en god ide, at planlægge sin rejse så den ikke falder fra juni til oktober, i det mindste hvis man ikke er interesseret i, at løbe ind i en tornado. For fra juni til oktober er det højsæson for orkaner og det handler om, at holde godt øje med vejrudsigten hvis man befinder sig i Miami på dette tidspunkt. Heldigvis er det sjældent, at meget store orkaner rammer Miami.

Men det er ikke kun orkaner der kan drille i Miami, for varmen kan også godt give problemer. Omkring sommeren i Miami er luftfugtigheden nemlig så høj, at det kan være svært at befinde sig væk fra aircondition lang tid af gangen. Derfor er sommer månederne også de perioder hvor der er færrest turister i Miami, og folk søger i stedet nord på til f.eks. New York.

Cocunut Grove

Cocunut Grove er det gamle hippiekvarter i Miami, der ikke, på samme måde som f.eks. San Francisco, har haft tradition for hippier, men alligevel levet med et rimeligt frisind. Området er dog i dag ligesom resten af Miami omdannet til et restaurant – og barområde, det er dog stadig et af de mest farverige områder i Miami, hvor det er tydeligt, at hippierne har regeret engang. Det er et sjovt afbræk fra resten af Miami, at gå en tur ned af Cocunut Grove, hvis man bliver træt af alt det luksuøse.

Under overfladen

Hvis man går lidt under overfladen i Miami er det dog langtfra alt sammen lige luksuøst. På grund af sin placering tæt på Florida er Miami blev et populært tilhørssted for Cubanere på flugt fra Cuba. Man regner med, at der i dag bor ca. 700.000 mennesker med en form for tilhørsforhold til Cuba i Miami, de fleste i bydelen Little Havana og desværre er det langt fra alle disse der lever et liv, med tilstrækkelige resurser.

Bydelen Little Havana kan dog godt være et besøg værd, som rejsende i Miami. Hvis du følger hovedgaden Calle Ocho kan du danne dig et indtryk af hvordan den amerikanske version af Cuba er. I din tur langs gaden vil du opleve hvordan folk nyder hjemmerullede havaner-cigarer og nyder cubansk kaffe. Ligeledes er gaden fyldt med ældre mænd der nyder et spil domino i det ofte varme vejr.