Indretning af huset

Vi har de seneste 6 måneder bygget om på matriklen. Vi havde en gammel længe på ca. 100 kvm som vi skulle have lavet om til beboelse. I den forbindelse, der skal vi jo have planlagt, hvordan den nye tilbydning skal indrettes og ikke mindst så havde vi også lidt udfordringer med at styre projektet.

Vi havde en meget visionær håndværker på sagen, og der var ingen tvivl om at han havde mange gode ideer og han kunne det hele på dan halve tid og ikke mindst så kostedet det det blege. Når det så er sagt, så var han og hans folk super dygtige og de lavede hvad vi havde aftalt. Da vi startede op, der mente håndværkeren at en snak og en grovskitse på væggen over hvad der skulle laves og en plan skrevet med en tømrerblyant på de nedrivningsklare vægge var det der skulle til for vi kunne komme igang.

Det var jeg og i særdeleshed banken ikke helt enig i. Der måtte godt være både en plan over arbejdets udførselse samt en målfast tegning over hvad der skulle laves. Så det måtte jeg så hjenm og producere – eller ihvertfald noget af det. Håndværkeren havde givet mig input på papir, men var ikke tilpas fortrolig med en computer til at han ville lave tegningerne målfast og projektplanen rentegnet på PC.

Så jeg fik startet henholdsvis Visio og MS project op, så jeg kunne påbegynde mine tegninger og projektplaner. Projektplanen gik super fint, det var bare derudaf og det samlet estimat var at byggeriet var færdig i slutningen af August. Det skal dog siges til håndværkernes ros at at da de gik igang den 16 januar, der stod de stort set 6 mand høj konstant til midten af Maj måned og så stod den nye tilbygning færdig. Det var temmeligt imponerende, for der havde de haft alt væk undtaget strående fra stråtaget. Der var gravet 1,5 meter under den gamle grund og bygget op forfra. Jeg må sige jeg har stor respekt for de håndværkere at de kunne gøre det så effektivt og hurtigt.

Nå men det andet det var sådan set tegningen over huset – ikke at det var super nødvendigt for håndværkerne. For det var bare et stort rum med et par skillevægge i midten og så med tegningen af et par stikkontakter. Så var den tegning færdig. Der hvor den store udfordringer kom , var da min hustru og jeg skulle lave tegningen over rummene. Det vil sige, her skulle vi sætte os sammen og med Visio få tegnet hvordan vores rum skulle se ud med børneseng,dobbeltseng og hvad der nu skulle være i de tre rum vi havde fået lavet. Den størte udfordring var sådan set ikke programmet – det var nok nærmere at blive enige om hvor skabet skulle stå – så at sige.

Det jeg egentligt vil sige med dette indlæg er bare at skal du lave om i noget hjemme, så kan ms project være super godt til projektstyring. Men det vigtigste redskab i min samling af programmer lige pt. visio hvor alt kan tegnes.