Hvilke it kurser skal man overveje

Der er et hav af forskellige IT kurser derude i landet – der er mange forskellige it kursus udbydere. Både nogle, der udbyder små intensive kurser for privatpersoner, til virksomhedstilrettet kurser afholdt på virksomheden og henover åben it kurser, hvor enkeltdeltagere fra forskellige virksomheder de kan tilmelde sig. Kort sagt – det er en jungle derude!

Hvis du som medarbejder på en virksomhed skal ud og vælge et IT kursus, så skal du som det første gøre op med dig selv om du ønsker det internt i virksomheden eller eksternt i lokaler et sted i landet. Jeg vil nedenfor lige prøve at skitsere hvad forskellen er på de 2 typer kurser.

Virksomhedstilrettede kurser

Ved de virksomhedstilrettede kurser, der afholder man kurset hos virksomheden i deres lokaler og med deres maskiner. Det kræver selvfølgelig en virksomhed af en vis størrelse, men selv mellemstore virksomheder kan være med her. På denne type kurser, der er det ofte meget specialiserede emner der tages fat i. Det kunne være et excel kursus for økonomiafdelingen, eller et word for sekretærer eller lign. Der er mange grunde til at vælge netop denne type kursus:

  • Mindre rejseomkostninger for medarbejderne
  • Mindre rejsetid
  • Tilrettet kursusindhold
  • Ikke blive forstyrret af folk på andet niveau end en selv

dette er blot nogle få af de mange fordele der er ved virksomhedstilpassede kurser. Rigtigt mange de plejer at sige at disse kurser er meget dyrere end de åbne kurser. Dette er dog på ingen måde rigtigt – hvis blot der er over 2 deltagere fra virksomheden på kurset.

Åbne kurser

Den anden type kursus man kan komme på er åbne kurser. Her kan en virksomhed sende enkeltpersoner afsted på it kursus ude i byen. Det kunne være en enkelt receptionist der skulle afsted på et grundlæggende Outlook kursus eller lign. Igen er der flere fordele ved denne type kursus:

  • Møder andre mennesker
  • Billigt ved kun en deltager

det har dog desværre den store ulempe at det er standadkurser, som man ikke kan ændre i indholdet på. Det betyder at når man tager på et standard grundlæggende excel kursus, så skal man ikke som udgangspunkt forvente at man kan inddrage sine egne opgaver som man kan på et virksomhedstilpasset kursus.

IT kursus med teambuilding

Ja det lyder måske som en joke – men hos Officekonsulenterne er de begyndt at udbyde dette med en af deres erfarne instruktører der arbejder med teambuilding. Det har det gjort fordi de har set lyset i at det at kende hinanden på holdet, og så at kunne hjælpe hinanden bagefter der er en stor sammenhæng. Så på nogle af deres kurser (hvis du beder om det) der inddrager de en masse øvelser, der gør deltagerne får langt mere liv og prøver nogle helt andre typer opgaver der binder dem mere sammen.

Det er ofte internat kurser, hvor de tager afsted 3 dage på et konferencecenter med skov og andet godt og så bliver der ellers arbejdet med IT og temabuildet for vildt. Det er typisk noget dyrere end de alm. IT kurser, men dette skyldes at der både er overnatning, langt mere forberedelse samt ikke mindst 2 eller flere instruktører på kurserne.

Så uanset hvad du er til – så kan du med garanti finde det IT Kursus du har brug for!