Menu Luk

Hadegaven der blev uundværlig

Jeg kunne virkelig ikke forstå, hvorfor alle var så optaget af espressomaskiner, tampere, kaffemøller og kaffebønner – lige indtil jeg selv fik en espressomaskine i julegave af konen sidste år. Jeg tror det er en af de bedste julegaver jeg nogensinde har fået – når man altså lige ser bort fra alle de flotte tegningerne fra børnebørnene J Dog var jeg noget skeptisk da jeg pakkede maskinen ud den aften.

Jeg har de sidste 50 år altid drukket rigtig meget kaffe, men da min kone for nogle år siden begyndte at snakke om at vi skulle have en espressomaskine, var jeg meget imod det. Det var noget opreklameret pjat, som ikke var for almindelige mennesker som os – og desuden er maskinerne alt for store og ville derfor fylde for meget i køkkenet. En helt almindelig og traditionel kaffemaskine var god nok. Hun har så snakket om dem flere gange siden, og jeg begyndte da også at blive mindre afvisende overfor det, men mente dog stadig at en almindelig kaffemaskine var mere end god nok til os almindelige mennesker.

Sidste år til jul fik jeg så en espressomaskine i julegave (fra http://www.kitchenone.dk/94-espressomaskiner), og jeg må da indrømme at jeg tænkte mit da jeg åbnede pakken. Men jeg besluttede mig for at give det en chance og afprøve den. Man kunne jo gå hen og blive positivt overrasket, og konen ville nok også være blevet svært skuffet, hvis jeg bare havde sendt den tilbage til butikken. Det tog noget tid at sætte sig ind i kaffebrygningen og også at finde den helt rigtige kaffebønne og grovhed at bruge til det, men det lykkedes da til sidst. Jeg er nu blevet stor tilhænger af espressomaskinen, da man får en helt fantastisk kop kaffe ud af det. Nu bliver den gamle kaffemaskine kun brugt når vi har huset fyldt med gæster og det ikke er nok med én kaffemaskine. Normalvis nyder både jeg og gæsterne at få kaffen direkte fra maskinen, da kaffen bare smager så meget bedre, når man brygger det på denne måde – og stemningen betyder selvfølgelig også lidt.

Og når vi nu snakker om espressomaskiner, så har jeg netop købt en ny og lækker transportkasse til vores hund. Ja ok, indrømmet, de har nok ikke så meget med hinanden at gøre, men jeg synes lige jeg ville nævne det alligevel.

Vi er ivrige campister, og hunden er da også altid med når vi skal på campingtur. Men det er jo vigtigt at hunden har et ordentligt transportbur til turen til og fra campingpladsen. Det gamle bur var ved at være lidt slidt i hjørnerne, så konen sagde at det var tid til at skaffe et nyt – og jeg har nået den alder, hvor jeg ikke diskuterer med hende. Jeg gik på internettet og kiggede (det der med Internet kan hun slet ikke finde ud af) og fandt da også hurtigt et virkelig fint bur til vores ”lille” hund – en fuldvoksen dalmatiner, så det skal jo være et bur af en vis størrelse. Jeg bestilte det direkte på via webshoppen, da det er noget nemmere at få det leveret direkte ved døren i stedet for selv at køre ud og lede efter det i butikkerne.