Menu Luk

Guide til fibernet

Når snakken først tager til omkring bredbånd og internet generelt, kan man nærmest ikke undgå at begynde at tale om fibernettet og alle dets fordele. Du har nok allerede hørt om begrebet mange gange på Tv, i reklamerne, tilbudsaviser, aviserne og blandt venner og bekendte. Måske er du i virkeligheden lidt i tvivl om, hvad fibernet overhovedet er for en størrelse, og ikke mindst i tvivl om, hvad det kan tilbyde netop dine internetbehov. Du er bestemt ikke den eneste, der sidder med lignende spørgsmål eller problemstillinger, og det er helt forståeligt, nu hvor fibernet kan være ret komplekst at forklare.

Dette gør også, at det mange gange kan være svært, at finde én definition på hvad fibernet egentlig er. Dette kan nemlig være varierende fra udbyder til udbyder, dog har alle definitioner en ting til fælles; Fibernet giver lynhurtig internetforbindelse!

Men hvordan kan det lade sig gøre? Jo, fibernet er en ny type af internetforbindelse, hvor der ligeledes er benyttet nye former for kabler. I disse kabler kan man finde meget tynde bundter af optiske fibre, som kan transportere data fra A til B og fra B til A med lysets hast – faktisk også ved hjælp af lys. Selve kablerne er lavet af enten meget tyndt glas eller af plastikmateriale, hvor kappen kan genspejle de meget små lysglimt inde i kablets centrum. Dette gør, at informationerne der skal sendes frem og tilbage, kan ske på meget lange afstande og med et relativt lille tab af styrke. Fibernettet kan transmitterer informationer med lysets hast, og dette skyldes netop det faktum, at fibernettet bruger lyset som transportmiddel. Det gør, at fibernet er Danmarks hurtigste internetforbindelse hvilket betyder, at det er slut med at bruge irriterende lang tid på at få sendt en mail, eller på at diverse hjemmesider kommer op på skærmen.

Fibernettet har elektriske signaler, så der er installeret en form for fiberboks både ved kablernes startstation og endestation. Fra disse fiberbokse kan man trække kabler hjem til kunden, hvor man også kan få billigt Tv og telefoni med.

Når du investerer i fibernet er du altid garanteret en symmetrisk internetforbindelse og hastighed. Dette vil sige, at du både kan sende og modtage data hurtigt. En anden god ting ved fibernet er, at du altid vil få hvad du betaler for. Der er altså ikke noget der eksempelvis hedder; ”Få fibernet med op til 90/90 Mbit/s (…)”. Her vil der derimod stå ”Få fibernet med 90/90 Mbit/s. (…)”. Du skal derfor ikke være nervøs for, at hastighederne ikke lever op til forventningerne – også selvom I måske er mange online på internettet på én gang. Dette vil absolut ikke have nogen betydning for hverken signal eller forbindelse.

 

Hvis du er meget i tvivl om hvem du skal handle hos, findes der flere forskellige hjemmesider, som kan guide dig og hjælpe dig til at vælge den helt rigtige udbyder. Der er sket en massiv vækst blandt udbydere, der tilbyder fibernet og bredbånd generelt de seneste år, hvilket også kan gøre det svært at vælge. Hos os kan du sammenligne priser, service og Mbit hos alle udbyderne. Hvis du ønsker at læse mere om fibernet generelt, kan du klikke ind på vores link, hvor du kan læse indlæg, blogs og anmeldelser af diverse udbydere.