Funkis hus – det er det nye

Nu om dage skal det hele jo gerne se godt ud. Alt skal være af det rigtige design, og det er nærmest ligegyldigt, om vi snakker mobiltelefoner, computere eller for eksempel huse. Og når vi nu er inde på emnet huse, kan vi lige så godt tage fat i dem, og lave en god lang artikel om, hvordan de skal se ud, hvad de skal indeholde og så videre. For i dag er det kun fantasien der sætter grænser. Et hus behøver ikke længere være af en gammeldags klassisk form, med røde sten og alt det, der hører med.

Funkis huse – FAQ

Et funkis hus? Det lyder selvfølgelig fancy og hipt og så videre, men hvad er det egentlig? Svaret på dette findes faktisk ikke! For det er nemlig kun fantasien, der sætter grænser, når man snakker om et funkis hus. Funkis huse er en forholdsvis ny ting. Jeg tror næppe, man kunne få den idé at bygge et funkis hus for 50 år siden. Ikke fordi man ikke havde redskaberne og evnerne til det, men simpelthen af den grund, at man simpelthen ikke havde fantasien. Jeg tror ikke nogen kunne have fået idéen, og det var jo slet heller ikke stilen dengang. Funkis huse er en sjov ting.  Der er et utal af forskellige former for, hvordan de kan se ud, og farven på husene er ligesom ved alle andre huse, også helt op til en selv. Og det er lige præcis det sjove ved de her funkis huse. De kommer for det første til at stå ud mellem alle de andre normale kedelige huse. Et funkis hus er top moderne, og vi er vidst ikke helt galt på den, hvis vi kalder det “det nye”.

Fladt tag

En af de sjove ting ved et funkis hus, er at der er flere forskellige måder, ens tag kan se ud på. Det er der selvfølgelig ved alle huse, men det får en anden effekt på funkis huse. En mulighed for hvordan taget kan se ud, er et fladt tag. Dette er vel nok den mest populære måde at lave taget på. Et fladt tag til et funkis hus er godt, fordi det passer perfekt indtil den skarpe kant, huset ellers har. En anden super positiv ting ved funkis huse med fladt tag, er at de er perfekte, hvis man ønsker solceller på toppen af sit hus.

Solceller på huset

Ligesom det er moderne med funkis huse, er det også top moderne at være “grøn”. Man skal spare på CO2’en osv, og satse på grønnere energi, da vi ellers er ved at løbe tør for energikilder som for eksempel olie og kul. Der er mange forskellige former for alternativer energiformer. Man kan for eksempel vælge vindmøller, som er en sand klassiker, og som vi i danmark også er rigtig gode til. Men hvis man har et funkis hus, kan man lige så godt vælge en anden metode, nemlig solceller. Men her kommer så et problem. Der er jo kun meget sjældent sol i Danmark? Og hvad gør man så ved det, for det nytter jo ikke rigtig noget, at have et solcelle anlæg, hvis ikke det giver noget energi. Men det er ikke et problem, man skal tænke på. For solceller opfanger solens stråler, og de slipper snildt igennem skyer, så det problem skal man ikke være bekymret for. Og på samme tid med, at det hjælper miljøet, tjener man også en sum penge på det. Og de er som nævnt tidligere i artiklen perfekte til et funkis hus med et fladt tag.

Funkis hus med forskudt tag

En anden måde, man kan få lavet sit tag på sit funkis på, er en forskudt form. Det forskudte tag på funkis huset ligner lidt mere et klassisk hus, end et funkis hus med et fladt tag. Det forskudte tag kommer ofte med klassiske tegl, som vi kender fra de klassiske hus. Men nogle fordele ved det forskudte hus, skal jo også nævnes. Der er for det første rigtig godt lysindfald med det forskudte tag. Der vil altså ikke kun komme lys på gulvet i huset med også oppe under loftet. Et forskudt tag er også godt, hvis man ønsker et lidt mere diskret hus, da det som nævnt tidligere vil ligne et klassisk hus lidt mere, end ved så mange tagformer. Så hvis man ikke ønsker et alt for specielt hus, kan man snildt vælge den forskudte tagform. Der er på samme tid dejlig højt til loftet, hvilket jo er noget stort set alle kan lide.

Ensidig taghældning

Dette er måske den mest specielle af de tre forskellige tagformer. Eller unormal kan man vel ikke kalde det, men den mindst hyppigt optrædene. Den ensidige taghældning er god, hvis man har et hus, hvor der er 2 etager, og man ønsker et godt udsyn fra både den ovre og nedre etage.

Priser

Hvad er prisen på sådan et funkis hus så? For det er jo ikke sikkert man vil købe det, hvis man skal betale 1 million mere for at det skal se hipt ud. Men der kan man fatte modet. Det er svært at sætte en præcis pris på, hvad det egentlig koster at få et funkis hus. Det afhænger jo for det første om husets placering. Nu om dage snakker man utroligt meget om placering på huse. Det er tit og ofte placeringen, man betaler for. Bor man for eksempel på toppen af en bakke, i et fint kvarter med udsigt over hele byen, koster grunden højst sandsynligt, alt efter hvor stort et hus, man vælger at købe, mere end selve huset. Jeg vil jo nødigst generalisere, men det er efterhånden blevet sådan det er. For 50 år siden, tænkte man meget mindre på placeringen af huset. Der er mange mennesker, som har tjent en stor sum penge, på at købe en masse billige grunde, som er steget markant i værdi. Altså er det ofte belæggenheden, som styrer husets pris. Men det er jo selvfølgelig ikke helt rigtigt. Det er også huset, som det gælder.

Se et funkis hus her:

http://www.ltm.dk/ltm-huse-moderne-funkis/

http://www.benee-huse.dk/huse/benee-funkis/