Menu Luk

Først en kort uddannelse

a neon display of a man's head and brain

Det er stadig sommerferie. Og du har lige fået besked om, at du er blevet optaget på psykologistudiet. Du skal starte i september. Du er glad for meddelelsen om optagelsen. Men du er også lidt i tvivl, fordi du kan se, at det bliver et langt og meget bogligt studie. Du ville sådan set gerne, at du kunne komme ud af studiet og tjene penge hurtigt. Derfor har du fundet en stresscoach uddannelse her, som faktisk tiltrækker dig.

Tager et års tid

Den tager et års tid at gennemføre – og du får certifikat på, at du er kvalificeret som stresscoach. Skal du vælge at gå på universitetet eller skal du tage stresscoach uddannelsen? Det umiddelbare svar, du giver dig selv, vil sikkert være, at du tager den korte uddannelse og dermed kan du tjene penge ved at arbejde med stresscoaching om et år eller halvandet.

Stop lige den tankerække! Hør her. Du er ung. Måske også utålmodig. Men er der nogen, der forhindrer dig i, at du gør begge dele? Du kunne starte på psykologistudiet og tage den der stresscoach uddannelse. Det vil måske forsinke dig lidt i at få din psykologiuddannelse, fordi du bliver nødt til at koncentrere dig om stresscoach uddannelsen. Men gør det noget? Vil det gå ud over din SU? Måske vil det.

Med en certificering står du godt

Men her skal du så lige tænke på, at som certificeret stresscoach, så kan du sikkert få et job med meget fleksible forhold, så du kan tjene de penge, du har brug for at gøre din psykologuddannelse færdig. Plus: Du vil også få god erfaring med at håndtere patienter. Den erfaring vil muligvis også kunne hjælpe dig i psykologistudiet. Også i det felt er der i høj grad brug for eksperter i stressbehandling!

Du skal derfor ikke overveje, om du skal gøre det ene eller andet. Du skal gøre begge dele. Lad være med at udelukke dig selv fra fremtidige muligheder. Senere kan du altid springe fra den ene eller den anden uddannelse.